8 predlogov, kako se obnašati na zmenku
V zraku · buzz buzz

Zmenki so ena izmed najbolj navdušujočih, zanimivih in po eni strani tudi napornih interakcij v posameznikovem življenju. Ljubezenska srečanja so še posebej zakomplicirana tudi zato, ker smo ljudje med sabo tako različni. Nekateri svoje simpatije izbirajo na podlagi lastnine, drugi na podlagi tega, kako se ob njih počutijo, tretjim pa je najpomembnejši videz. Ne glede na kompatibilnost partnerja pa je pomembno, da se potrudimo, da je zmenek prijetna izkušnja za oba. Preberite 8 predlogov, kako se vesti na zmenku.

8 predlogov, kako se vesti na zmenku:

Ne pretvarjate se

S komerkoli se že podate na zmenek, je vedno pomembno, da pokažete svoj pravi obraz. Tudi če po prvi petih minutah ugotovite, da je ta oseba popolnoma drugačna od vaših pričakovanj ter da se na vas odziva na način, ki vam ne ugaja, si boste s pretvarjanjem naredili zgolj medvedjo uslugo.

Zmenek je igra za dva

Na zmenek nikakor ni primerno pripeljati prijatelja. Četudi se znajdete v situaciji, ko obljubite zmenek nekomu, ki vam v resnici ni preveč všeč, morate to vrelo juho pojesti sami. Le tako lahko pokažete primerno spoštovanje do dotične osebe, poleg tega pa se lahko celo zgodi, da se situacija obrne na bolje. Prvi vtisi velikokrat varajo.

Ne odpirajte pogovora o bivših

Nikakor ne trdimo, da je pogovor o bivših partnerjih splošni tabu. Je pa res, da ni najboljša tematika za prvi zmenek. O svojem spremljevalcu takrat še ne veste veliko. Tako obstaja možnost, da bo pogovor o bivših partnerjih odprl nezaceljeno rano.

Bodite sproščeni

Na prvih zmenkih nas velikokrat izdajo živci. Simpatija lahko to hitro začuti in se prestraši. Poskusite se umiriti in se sprostiti. Le tako boste lahko pokazali svoj pravi obraz. Navsezadnje naj bi bili zmenki zabavni, ne pa podobni vozniškim izpitom.

Med zmenkom ne uporabljajte telefona

Instagram, Snapchat  in Facebook lahko tri ure mirno preživijo brez vaših doprinosov. Uporabljanje telefona je na zmenku zelo nevljudno, poleg tega pa onemogoča kakovostno interakcijo. Z uporabo telefona drugemu namreč sporočate, da ni dovolj zanimiv, da bi si zaslužil aktivno pozornost.

Simpatijo povprašajte o njej/njemu

Smisel zmenka je predvsem to, da se dve osebi bolje spoznata. To se da doseči s  pripovedovanjem o svojem življenju. Vsekakor pa je nujno, da ste pozorni, da se tehtnica ne prelevi zgolj na vašo stran. Simpatijo povprašajte o njenem oziroma njegovem življenju, vrednotah, zgodovini, hobijih …

PREBERITE ŠE: 7 moških stereotipov o ženskah, ki sploh ne držijo

Ne skoparite z nasmeški

Telesna govorica je pomemben sestavni del medosebne komunikacije. Osebe, ki se veliko smejijo, doživljamo kot bolj odprte in privlačne. Ne skoparite z nasmeški.

Simpatiji dajte jasno vedeti, da jo želite ponovno videti

Če je zmenek uspešen ter bi radi osebo ponovno videli, se tega ne bojte jasno izraziti. Vsi ljudje imamo trenutke negotovosti, ko dvomimo vase. Če se oba posameznika prepustita tem občutkom, je velika verjetnost, da se kljub uspehu zmenek ne bo ponovil. Zato dajte svoji simpatiji vedeti, daste se imeli lepo in se veselite ponovnega srečanja.


McDonald's - slamica STRAW STRAW: McDonald’s izdelal revolucionarno slamico za ”shake” V istih oblačilih je posnela selfija v 11 različnih slačilnicah. V istih oblačilih je obiskala 11 slačilnic priznanih modnih trgovin in razlike so očitne Odpiranje avtomobilskih vrat ''po nizozemsko''. Tako se pravilno odpira avtomobilska vrata shutterstock_370032968 Kdaj lahko pred partnerjem prvič spustiš golobčka in kdaj ga lahko predstaviš staršem? · · ·