Življenje
Utrip mesta · zdravje & lepota

Že vrabci na strehi čivkajo o ključnih sestavinah zdravega življenjskega sloga. Jejmo več sadja in zelenjave, uživajmo manj alkoholnih pijač in kave. Spimo, meditirajmo in telovadimo. Čeprav se sliši preprosto, vsi vemo, da je za zdravo življenje potrebna disciplina, ki jo premore le malokdo. Da bi si olajšali pot do tega cilja, smo poiskali 10 realističnih načinov, kako živeti bolj zdravo.

Ker za zdrav življenjski slog ni nujno vsak dan piti smutijev iz kodrastega ohrovta, jesti kvinojo in vsega posuti z zvrhano žlico lanenih semen, smo poiskali 10 realističnih načinov, kako živeti bolj zdravo.

1. Jejmo pretežno nepredelano hrano

Naša dieta naj sestoji pretežno iz sadja, zelenjave, pustega mesa in žit. Če se izognemo kar vsej predelani hrani, se bomo počutili še toliko bolje.

2. Hodimo

Vedno, kadar imamo izbiro, se odločimo za hojo. Dvigalo/avto/avtobus ali hoja? Ne bodimo leni in izberimo hojo!

3. Izogibajmo se alkoholu

Omejimo vnos alkohola. S tem bomo naredili nekaj dobrega za svoja jetra in proračun.

4. Pripravimo si kosilo za s sabo

Ker na delu velikokrat ni druge možnosti, se še prevečkrat sprehodimo do avtomata s hitrimi prigrizki. Zakaj ne bi bili raje pripravljeni in si s sabo prinesli zdravega kosila in prigrizkov?

5. Privoščimo si počitnice

Sem ter tja si je treba znati vzeti dan oziroma teden samo zase, stran od e-pošte in drugih dnevnih obveznosti, ki v življenje prinašajo stres in utrujenost.

PREBERITE ŠE: Znanstveniki pravijo, da je to najbolj optimalna ura za začetek dela!

6. Izogibajmo se negativnosti

Tako v realnem življenju kot na medmrežju še prehitro pridemo v stik z negativnimi objavami, ljudmi in komentarji. Izognimo se jim, izbrišimo jih in se ne ukvarjajmo z njimi. Prav tako prekinimo toksična prijateljstva, ki v naše življenje ne prinašajo prav nič dobrega.

7. Bodimo dejavni

Če ne maramo športa, pojdimo na sprehod oziroma izberimo katerokoli drugo telesno dejavnost ali hobi. Če ne drugega, temeljito pospravimo po stanovanju, in počutili se bomo veliko bolje.

8. Berimo

Branje stimulira možgane, bistri um in polepša marsikatero uro, ko je zunaj temno in mrzlo.

Čas Znanstveniki pravijo, da je to najbolj optimalna ura za začetek dela! Sčetke in medzobne ščetke Curaprox za uspešen boj zoper bolezni zob in dlesni. Curaprox SUPERDUO: ščetka in medzobna ščetka za 100-odstotno čiste zobe Gladba stopala Trda koža na stopalih?! Poceni trik iz kuhinje za popolnoma gladka stopala! Kako varno odstraniti klopa? Kako varno odstraniti klopa?