shutterstock_1290729517
V zraku · odnosi

Obstajajo zelo enostavni triki, s katerimi lahko v trenutku izboljšate komunikacijo in odnose tako v službi kot doma in kar naenkrat postanete dosti bolj priljubljeni.

Govorica telesa in pravilni odzivi v določenih neprijetnih trenutkih so lahko ključni za dobre poslovne in zasebne odnose. S temi triki bi utegnili postati vaši vsakdanji odnosi precej boljši. Oziorma ne dvmimo, da boste zaradi njih kar naenkrat izjemno priljubljeni!

1. Če bi radi, da vas imajo radi, si zapomnite vsa imena. Ljudje se takoj počutimo nekaj posebnega, ko nas nekdo pokliče po imenu.
2. Če nekdo povzdigne glas, ostanite mirni. S tem boste jezo prepustili sogovorniku in hkrati umirili ogenj. Izognili se boste tudi temu, da bi svojo reakcijo pozneje obžalovali.
3. Sedite bliže nasprotniku, če se želite izogniti napadu. Naj zveni še tako nenavadno, a bliže kot mu boste sedeli, bolj mu bo neugodno. S tem pa bo tudi njegova jeza manjša, kot bi bila sicer.
4. Ko ste jezni, zapišite svoje misli, preden jih izrečete. S tem boste prenesli breme na papir, se umirili in uredili misli, preden se soočite s tistim, ki vas je razjezil.

5. Če ste od nekoga dobili nezadovoljujoč odgovor, ne ponavljajte vprašanja. Poglejte ga v oči. Sogovornik bo pod pritiskom in bo temeljito zbral svoje misli, preden znova odgovori.
6. Tako na zmenkih kot v službi se boste bolje odrezali, če si dovolite, da zavzamete več prostora. To bo dvignilo vašo samozavest.
7. Preden se rokujete, si ogrejte roke. Tople roke dajo drugemu človeku občutek, da je stik prijateljski.
8. Ko nekoga spoznate, si poskušajte zapomniti barvo oči. Dokazano je, da s tem vzpostavimo najboljši očesni stik in v drugem vzbudimo občutek ugodja.


nemanja-o-716049-unsplash 8 jasnih razlogov zakaj morate večkrat savs-511895-unsplash 5 porednih stvari, ki jih mora poskusiti vsak močan par cover-psihopat Si upaš preveriti s temi vprašanji, ali si psihopat?! Kdaj veš, da je punca, ki si jo izbral, prava? Kdaj veš, da je punca, ki si jo izbral, prava?