636268337917290933246910350_coverphoto1
V zraku · buzz buzz

Vsi želimo biti srečni. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj se znanstveniki zanimajo za vzroke in podporne dejavnike srečnega življenja. In kar nekaj pomembnih dejstev o sreči je znanost že odkrila. Eden izmed teh je to, kaj imajo srečni ljudje skupnega. Preberite, katere so lastnosti srečnih ljudi.

9 lastnosti srečnih ljudi:

Dobri medsebojni odnosi

Ljudje nikakor nismo volkovi samotarji. Potrebujemo drug drugega, tako zaradi samega preživetja kot tudi zaradi dobrega počutja. Harvardska študija, ki je kar 70 let spremljala posameznike, je ugotovila, da na našo srečo in zdravje zelo vplivajo odnosi z drugimi ljudmi.

Čas je pomembnejši od denarja

Številne raziskave so potrdile, da denar ni vse. Posamezniki, ki imajo več časa in manj denarja, so v povprečju srečnejši od tistih, ki na račun izgubljenega prostega časa dobro služijo.

Denar nikakor ni nepomemben

Za srečo pa je vseeno treba imeti toliko denarja, da lahko plačamo račune in živimo dostojno življenje. Koliko denarja to pomeni, pa je odvisno od časa, družbe in posameznika.

Dobra dela osrečujejo

Študije so dokazale, da obstaja povezava med opravljanjem dobrega dela in ravnijo zadovoljstva. Če ste nesrečni, ponudite svojo pomoč sočloveku v stiski. To vas lahko osreči.

Šport

Šport je veliko več kot le dejavnost za izgubo kalorij. Raziskave so pokazale, da je fizična aktivnost povezana z ravnijo sreče. Prav tako pa gibanje pripomore k preprečevanju mentalnih bolezni.

Izkušnje so pomembnejše od materialnih stvari

Ljudje, ki denar zapravijo za doživetja ali pridobivanja izkušenj, so srečnejši od tistih, ki večino denarja namenijo za materialne stvari.

Čuječnost

Čuječnostna meditacija ni postala velik hit kar tako, brez razloga. Osredotočanje na sedanjost dokazano pomirja in vodi do večjega blagostanja.

PREBERITE ŠE: Pari, ki se žličkajo, imajo boljše razmerje

Prijateljstva

Da nas prijatelji osrečujejo, ni nobena znanost. Še bolj pa smo lahko srečni, če imamo prijatelje, ki so sami zelo zadovoljni z življenjem. Sreča je namreč edina stvar, ki se z deljenjem še povečuje.

best of summer 2017 Best of Summer 2017 v Ljubljani: kje je najboljši sladoled? Legend (1) Zaradi tega so tako posebni: nenavadna dejstva o dvojčkih! tajpej Šokantno realistične simulacije športnih igrišč na vlakih v Tajpeju marley-and-me-main Vaš kuža ve, kdaj je do vas nekdo zloben, in si to tudi zapomni · · · ·