Gateshead Millennium Bridge, Gateshead (Anglija)
Utrip mesta · arhitektura

Golden Gate je resda največkrat fotografiran most na svetu, a še zdaleč ni najatraktivnejši. Zadnja leta mesta namreč kar tekmujejo med seboj, katero bo zgradilo daljšega, večjega in bolj inovativnega. Ponekod so si arhitekti res dali duška, mi pa smo izbrali 9 najbolj nenavadnih mostov za pešce na svetu, ki so prave turistične atrakcije.

Mostovi. Enkrat so zgolj povezava, drugič imajo zgodovinski pomen, tretjič so za okras. V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate 9 najbolj nenavadnih in zanimivih arhitekturnih dosežkov pri gradnji mostov za pešce, ki so postali tudi pravi magnet za turiste.

PREBERITE ŠE: Na Kitajskem odprli najdaljši stekleni most na svetu, ki leži kar 180 metrov nad tlemi!

Most Melkwegbridge, Purmerend (Nizozemska)Odpri galerijo
Most Cirkelbroen je prava poživitev za dansko prestolnico. Cirkelbroen – krožni most v danski prestolnici so navdahnile ladje garden bridge-Most z vrtovi, ki bo spremenil podobo Londona (1) Garden Bridge: Most z vrtovi, ki bo spremenil podobo Londona Najdaljši stekleni most na svetu je samo za pogumne obiskovalce. Na Kitajskem odprli najdaljši stekleni most na svetu, ki leži kar 180 metrov nad tlemi! PaperBridge - most v celoti narejen iz papirja PaperBridge: bi hodili čez most, ki je narejen zgolj iz papirja? ·