9 vprašanj, ki si jih morate postaviti, da preverite ali je vajina zveza trdna
V zraku · odnosi

Velike odločitve zahtevajo nekaj premisleka. Če se vam dozdeva, da se vajina zveza odvija v pravo smer ter si želite narediti nov korak zavezanosti, pred tem preverite, kako trden je vajin odnos. Preberite 9 vprašanj, ki si jih morate postaviti, da preverite, ali je vajina zveza trdna. Namen vprašanj ni pokazati, da je z zvezo kaj narobe, temveč ugotoviti, katere so vajine šibke točke, ki jih še lahko izboljšata.

9 vprašanj, ki si jih morate postaviti, da preverite ali je vajina zveza trdna:

So vajini prepiri konstruktivni?

Prepiri so del vsakega intimnega odnosa. Z intimnostjo so celo v pozitivni korelaciji: bolj kot sta si z osebo blizu, več in huje se bosta prepirala. To, da so prepiri nujen del odnosov, pa še ne pomeni, da so vsi prepiri dobri in koristni. Pomembno je, da so vajini prepiri konstruktivni ter da vaju pripeljejo do razrešitve problema.

So vajine odločitve uravnotežene?

Trden odnos je predvsem stvar ravnotežja in sožitja. Pomembno je, da se noben od partnerjev ne počuti podrejenega. Če se glede pomembnih reči odločata skupaj, pri morebitnih razhajanjih pa upoštevata različna mnenja, sta na dobri poti do srečne in dolge zveze.

Ali veste, na kaj je vaš partner najbolj občutljiv?

Vsak posameznik na hrbtu nosi težo prejšnjih negativnih izkušenj – bodisi iz prejšnjih zvezi, šolskih klopi ali pa težkega otroštva. Za dobro zvezo je pomembno vedeti, kaj so ‘žulji’ partnerja, ter se jim po najboljši moči poskušati izogibati.

Imata podobno vizijo glede prihodnosti?

Če se o prihodnosti pogovarjata ter imata podobne želje in cilje, je to pomemben znak, da je vajina zveza trdna. Predvsem je pomembno, da se vajine želje glede družine in življenjskega sloga vsaj delno prekrivajo.

Imata podobne potrebe glede časa, preživetega skupaj?

Nihče ni popolnoma kompatibilen. Za uspešno zvezo pa je pomembno, da se vsaj nekoliko razumeta v ključnih stvareh. Pomembno je, da sta oba zadovoljna s količino časa, ki jo preživita skupaj, ter s časom, ki ga potrebujeta vsak zase. Če so vajine želje glede slednjega zelo različne, lahko hitro pride do ljubosumja na eni strani ter občutka utesnjenosti na drugi.

Sta kompatibilna glede izkazovanja naklonjenosti?

Izkazovanje naklonjenosti in spolnost sta pomembno komponenti zdravega odnosa. Vsekakor se količina obojega skozi različna obdobja zveze spreminja, vendar je pomembno, da niso potrebe enega veliko nižje od potreb drugega.

Imata podobne delovne vrednote?

Delo zavzame velik del posameznikovega življenja. Pomembno je, da se sporazumeta, koliko vam delo in kariera pomenita, saj bo čas, ki ga bosta preživela za delovno mizo, šel na račun vajinih skupnih trenutkov in hobijev.

Do kolikšne mere se družita s svojima primarnima družinama?

Za dober odnos je pomembno, da se odkrito pogovorita o tem, koliko kosil na teden bosta preživela s svojo primarno družino. To je ključnega pomena predvsem v primerih, ko se eden izmed partnerjev z družino drugega ne razume najbolje.

Se ob partnerju počutite varne?

Zadnje vprašanje je verjetno najpomembnejše. Nobena zveza ne more biti uspešna, če je njena podlaga trhla. Če se ob partnerju počutite varni, mu lahko zaupate ter veste, da se nanj lahko zanesete, to vzemite kot znak zelo dobre zveze.

PREBERITE ŠE: 8 znakov, da je to moški, s katerim se boš poročila!


kaci-baum-130802-unsplash 10+ načinov zapeljevanja, ki vedno delujejo Vsako noč si rečejo “lahko noč”. 5+ zlatih pravil srečnih parov shutterstock_123612565 12 očitnih znakov, da te vara, ki jih ženske po navadi ignorirajo Matematika ljubezni Matematika ljubezni: matematična formula, ki odkrije, ali bo partnerski odnos uspešen ·