la_vita_bella
V zraku · buzz buzz

Obžalovanje je eno izmed najtežjih občutkov, s katerim se moramo na tem svetu spopadati. Kot nas pouči začetnik eksistencialne filozofije Soren Kierkegaard je obžalovanje v takšni ali drugačni obliki neizogibno. Katere pa so napake, ki se jim je dobro izogniti, da ne bi svojega ravnanja kasneje obžalovali? Spodaj se nahaja 9 življenjskih lekcij, ki se jih mnogi prepozno naučimo.

To je 9 življenjskih lekcij, ki se jih mnogi prepozno naučimo.

Ne izgubljaj časa.

Na koncu je čas vse, kar imamo na tem svetu. Vsakemu neusmiljeno odteka. Morda je ravno to razlog, zakaj ga toliko ljudi zapravlja. Navsezadnje si je težko priznati, da nismo nesmrtni, prevzeti odgovornost in živeti življenje na takšen način, kot nam odgovarja.

Tvegaj.

Marsikdo se hitro ustraši in ne gre za dekletom/fantom, ki mu/ji je všeč. Ali pa se ne prijavi na poletno šolo, ki ga zanima. Težje je obžalovati, kot biti zavrnjen.

Sledi svojemu srcu.

Nasveti staršev in prijatelejev so dobronamerni in pogosto zelo koristni. A na koncu moraš ti živeti svoje življenje.

Preživljaj se z nečim, kar te veseli.

Na delovnem mestu preživiš skoraj polovico svojega življenja. Če le imaš priložnost, se ukvarjaj z nečimer, kar te vsaj malo veseli.

Pritožbe pospremi s konkretnimi predlogi o izboljšavah.

Če it nekaj ni po godu, se ne le pritoževati. Pritožbe pospremi s konkretnimi predlogi, kako bi lahko situacijo izobljšali.

Včasih je boljše molčati.

Včasih se z določenimi osebami ni pametno spuščati v konflikten odnos.

Življenje je več kot kariera.

Čemu posvetimo svoje življenje je zgolj naša izbira. Vendar pa mnogi poročajo, da so najbolj srečni, če imajo uravnoteženo življenje med kariero, prostim časom in časom za bližnje.

Denar ni vse.

Študije so pokazale, da denar zvišuje naše blagostanje do neke točke, po njej pa količina denarja ne vpliva na to, kako srečni smo.

Poznaj svoje vrednote.

Vrednote nam pomagajo v času, ko je pred nami težka odločitev ali pa ko smo soočeni s skušnjavo.


znane osebnosti ki so nas zapustile v 2018 Znane osebnosti, ki so nas zapustile v 2018 shutterstock_567962668 Kaj smo v letu 2018 najpogosteje iskali na največji spletni strani za odrasle? shutterstock_444483772 S tem nasvetom milijarderja Warrena Buffetta lahko povečate svoje premoženje za 50 % shutterstock_609949088 Ideje za božična darila 2018: vroča darila za najbolj poredne · ·