Največji tanker  Seawise Giant meri 458 metrov, na fotografiji je v newyorškem Centralnem parku.
V zraku · buzz buzz

Ljudje smo vizualna bitja. Številke nam sicer povedo precej, a ne ustvarijo celotne slike. Za Titanik vemo, da je bil ogromen, a kako ogromen? Če se izrazimo v številkah, to pomeni 269 metrov. S tem smo že bližje predstavi o njegovi veličini. Toda če rečemo, da v dolžino meri tri nogometna igrišča, si vse skupaj predstavljamo še lažje. In prav na tako plastičen način nam pomaga Kevin Wisbith, ki v prostor umešča ikone našega časa in nam jih pomaga postaviti v perspektivo.

Ljudje veljamo za vizualna bitja in dokazano je, da si stvari veliko lažje predstavljamo, kadar jih vidimo na sliki ali v kontekstu. Kevin Wisbith nam pomaga vizualizirati številne ikonične podobe, za katere sicer vemo, kako velike so, a si tega ne znamo zares predstavljati.

PREBERITE ŠE: Ognjemet iz perspektive drona

Za plastično predstavo je stvari, kot so ladja Titanik, bombnik B-2 in največja vrsta škorpijona na svetu, postavil v znano okolje. Primerjava vas bo presenetila, saj ste imeli o velikosti številnih stvari povsem napačno predstavo.

A Quick Perspective – fotografije, ki stvari postavijo v perspektivo:

Stolp Kalifa (Bujr Khalifa) je najvišja stavba na svetu, ki v višino meri kar 828 metrov. Če bi namesto v Dubaju stal v New Yorku, bi bil nebotičnik One World Trade Center, ki je nadomestil Dvojčka, videti kot palček.Odpri galerijo

Blisk strele WMO razkril najdaljši in najdlje trajajoči blisk strele v zgodovini Nasveti za dekleta: kako vzpostaviti dober odnos s svojim fantom Nasveti za dekleta: kako vzpostaviti dober odnos s svojim fantom Nessie Je ta fotografija dokaz, da morska pošast Nessie zares obstaja? Vrsta pred blagajno Katero vrsto pred blagajno izbrati, da boste najhitreje na vrsti?