1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Poletje je čas romanc, in ko si eno upata privoščit znameniti Abarth in med čolni še bolj poznan Riva, se nad končnim izdelkom kar ne moremo nehati navduševati. Težko se je odločiti, ali Abarth deluje kot gliser na kopnem ali Riva kot ‘nabildan’ Fiat 500 na morju.

V počastitev 175. obletnice proizvajalca plovil Riva je predelovalec avtomobilov Abarth predstavil posebno izvedenko Fiata 500, ki simbolizira izjemnost v tehnologiji, predstavlja dediščino, smisel za osupljiv dizajn in se še posebej pokloni mojstrskim rokodelcem. Serija bo omejena z izbiro med sedanom in kabrioletom, še bolj omejena pa bo tako imenovana izvedba “175 anniversery“.

Abarth “695 Rivale” je seveda sinonim za italijansko eleganco in stil. Odet je v dvobarvno karoserijo, kjer je zgornji del obarvan v Riva sera modro barvo, spodnji del pa ponazarja sivino morskega psa. Loči ju dvojna modra črta, ki se vije od nosu in vse do zadnjega dela avtomobila. Riva je navdihnila tudi kromirane satenaste zaključke na kljukah, še prej kot to pa vam bo v oči padel napis “695 rivale”, ki ga najdete na zadku in bokih avtomobila. Stilska notranjost seveda ni nič drugačna od zunanjosti in je še kako ekskluzivna. Sedeži, odeti v modro usnje, črni tepihi z modrimi logotipi in vstavki iz vlaknenih vlaken so le ene izmed stvari, ki naredijo tega fička tako posebnega. Še armaturna plošča je nekaj nenavadnega, saj si jo lahko omislite v karbonskih vlaknih ali celo iz mahagonija.

PREBERITE ŠE: ZEBRA BOAT – ELEKTRIČNI ČOLN ZANIMIVEGA VIDEZA

Pod pokrovom je “695 Rivale” nekaj takega, kot so čolni Riva na morju, hiter, agilen in še kako močan. 180 konjskih moči in le 1045 kilogramov teže zagotavljajo obilico užitka in zabave. Malček od 0 do 100 km/h pospeši v 6,7 sekunde, prikazovalnik hitrosti pa se ustavi na številki 225 km/h. Če se torej tudi vi navdušujete nad poletnimi romancami, vam priporočamo hiter skok do obale v simpatičnem “695 Rivale” in potem še kak hiter vodni pobeg s pregrešno lepotico Rivo.

Galerija slik: Abarth “695 Rivale”

Abarth "695 Rivale"Odpri galerijo
Podmornica Neyk Neyk: luksuzna zasebna podmornica Luksuzna jahta Oceanco Cosmos Oceanco Cosmos: luksuzna jahta s stekleno streho Revo – mestno kolo za 2 Revo: najboljše mestno kolo za 2 1000-500-citymagazine-cover McLaren 570S – zgoraj brez · · · ·