tab_10.0
V zraku · tehnologija · gadgeti

Medtem ko so pri Applu naznanili novo različico tabličnega računalnika iPad, pri Googlu ne počivajo. Skupaj z Acerjem so lansirali prvo tablico Choomebook, s katero se želijo zoperstaviti svojemu konkurentu. In to le dan pred uradno predstavitvijo novega iPada …

Choomebook Tab 10 je naprava, ki je namenjena predvsem izobraževanju. Označimo jo lahko kot prvo tablico takšne vrste z vgrajenim operacijskim sistemom Chrome. Google je pri njeni izdelavi sodeloval s podjetjem Acer, ki zagotavlja, da izdelek nudi vse, kar študenti potrebujejo.

Kaj ponuja Chromebook Tab 10?

Tablica podpira aplikacije za Android. Njena baterija zdrži kar 9 ur. Poganja jo set čipov OP1, ki ga uporablja tudi Samsung Chromebook Plus. Naprava ima 4 GB RAM-a in 32 GB prostora za shranjevanje.

V tablico sta vgrajeni dve kameri. Sprednja je sposobna ustvarjati posnetke v ločljivosti 2 MP, zadnja pa v ločljivosti 5 MP. Uporabniku so na voljo priključka za USB-C in slušalke. Pozabiti ne smemo niti na pisalo Wacom EMR, ki ne potrebuje polnjenja.

Pri Googlu si želijo, da bi bila tablica kar se da dostopna vsem. Cena 9,7-palčne različice, ki je sicer najcenejša iz Googlove linije izdelkov, je 267 €evrov. Prodaja se bo v ZDA začela v aprilu, evropski kupci pa bodo Chroomebook Tab 10 lahko dobili v maju.

Galerija – Chromebook Tab 10

Chromebook Tab 10 Odpri galerijo
ipad-201803-gallery5 Apple predstavil novi 9,7-palčni iPad HTC-VIVE-Pro-HMD-VR-Headset-02 HTC VIVE Pro HMD VR: za najbolj zahtevne ljubitelje navidezne resničnosti Kolekcija Leica 0.95: The Silver Edition Ko se Leica odloči narediti slušalke, nastane to Inovacija ni namenjena navadnim smrtnikom. IBM je razkril najmanjši računalnik na svetu · · ·