adidas-Futurecraft-Biofabric-prototype-biosteel-fiber-18
Utrip mesta · moda

Adidas po čevljih in kopalkah iz morskih odpadkov predstavlja še biorazgradljive čevlje, ki so prijaznejši do okolja. Adidas Futurecraft Biofabric se lahko tako razgradijo v manj kot 36 urah po tem, ko jim dodamo poseben encim.

Čevlji Adidas Futurecraft Biofabric so ultramočne superge, narejen iz posebnega lahkega materiala, imenovanega Biosteel (proizvaja ga biotehnološko podjetje AMSilk). Material, ki tako gradi zgornji del čevlja, ustvarjajo s pomočjo iste beljakovine, ki jo uporabljajo pajki pri proizvodnji svile.

PREBERITE ŠE: Trend: adidas Originals je popularnim Stan Smith namenil “Boost” in “Primeknit”

Ko bomo torej čevlje kupili, jih bomo lahko s pomočjo posebnih encimov razgradili (razen podplata, v največ 36 urah), ostanke pa sprali v odtok.
Podplat novih superg na žalost ni biorazgradljiv. Narejen je iz enake TPU-plastike, kot jo najdemo v supergah UltraBoost. Kljub temu bomo s temi čevlji občutno manj onesnaževali okolje (v primerjavi z običajnimi čevlji).
Čevlje je Adidas predstavil konec leta 2016, na prodajne police pa naj bi prispeli na začetku leta 2018.

Galerija – biorazgradljivi čevlji Adidas Futurecraft Biofabric

Biorazgradljivi čevlji Adidas Futurecraft Biofabric Odpri galerijo
Sončna očala Tens Tens: sončna očala s filtrom – da boste življenje videli v lepši luči Prvi dan LJFW 2017 LJFW 2017 odprl svoja vrata Christian_Louboutin_Shoes_Cushnie_et_Ochs_NYFW_main-1152x759 Zakaj imajo ‘louboutinke’ rdeč podplat? Trenirka Betabrand Sitting-Pocket Sitting-Pocket – trenirka z žepi, iz katerih nič ne pade · · · · ·