Adidas Knit for You
Utrip mesta · moda

V modni industriji običajno traja od 12 do 18 mesecev, da modni kos od dizajna preide do končnega izdelka in konča na prodajnih policah. Adidas želi ta čas skrajšati na le nekaj ur! Da je to mogoče, so dokazali s pop-up trgovino v Berlinu Knit for You, ki strankam omogoča, da sami skreirajo majico, ukrojeno po meri, in jo v roke dobijo že po nekaj urah.

Ste imeli od nekdaj željo oblikovati svojo majico? Če boste v bližnji prihodnosti v Berlinu, le zavijte v pop-up trgovino, ki jo je odprl Adidas, kjer ponuja storitev Knit for You. V njej vam namreč za 200 evrov ukrojijo volneni pulover po meri, katerega vzorec oz. videz določite oz. izberete sami. Jopo v roke dobite že po nekaj urah.

PREBERITE ŠE: Adidas x Porsche Design Bounce S4 Lux – superge s karbonskim vzmetenjem

Ker nismo vsi vešči oblikovanja oblačil, nam Adidas precej olajša proces izbire motiva in barvne kombinacije. Sprva kupec stopi v temno sobo, kjer se mu vzorci projicirajo na telo, z rokami pa lahko like premika po mili volji. Vse skupaj je torej bolj kot ne igra. Nato kupca poskenira bralnik telesa, ki izmeri vse potrebne parametre za izdelavo oblačila po meri. Ko je kupec z vzorcem, ki si ga pred tiskom ogleda na računalniku in ga lahko naknadno popravlja/dopolnjuje, zadovoljen, le še stisne gumb za tiskanje. Od tod zadeve v roke prevzamejo avtomatizirani šivalni stroji, delo pa zaključi človeška roka.

Galerija – Adidas Knit for You:

Adidas Knit for YouOdpri galerijo
Reebok Cotton & Corn Reebok Cotton + Corn: superge, ki rastejo na njivi in končajo na kompostu MBFWLJ 2017: Allelier Terra Urbana MBFWLJ 2017: najboljše ali nič MBFWLJ 2017: Peter Movrin MBFWLJ 2017: za nami je prvi dan modnih revij Adidas x Porsche Design Bounce S4 Lux Adidas x Porsche Design Bounce S4 Lux – superge s karbonskim vzmetenjem · · · · ·