Adidas x Parley SS17
Utrip mesta · moda

Nedavno je Adidas predstavil superge, izdelan iz 95 odstotkov plastičnih morskih odpadkov in petih odstotkov recikliranega poliestra, pobranega na obalah Maldivov. Zdaj se je lotil kopalne opreme. Za izdelavo ženskih in moških kopalk iz plastičnih morskih odpadkov se je ponovno povezal z organizacijo Parley for the Oceans, ki ozavešča o onesnaženosti morij in oceanov, in nastala je kolekcija kopalk SS17 Parley, s katero Nemci dodatno prispevajo k zmanjšanju okoljskega odtisa.

Adidas in Parley sta po recikliranih supergah izdelala še prvo kolekcijo kopalk iz plastičnih morskih odpadkov. Z njimi priznana nemška znamka še dodatno zmanjšuje svoj okoljski odtis. Ženske in moške kopalke iz kolekcije SS17 Parley krasita dva potiska, in sicer morski val, ki kaže njihov izvor, in grafika, ki se igra z imenom ekološke organizacije.

PREBERITE ŠE: Adidas UltraBOOST Uncaged x Parley: eko superge iz recikliranih morskih odpadkov

Kopalke so izdelane iz recikliranih plastičnih morskih odpadkov in ribiških mrež, spremenjenih v prejo (dodanega je nekaj Adidasovega material Infinitex+ Pulse). To pa niso prva oblačila, ki sta jih iz recikliranih morskih odpadkov izdelala Adidas in Parley. Konec lanskega leta sta z recikliranimi nogometnimi dresi založila kluba Real iz Madrida in Bayern iz Münchna. Kopalke iz obnovljenih materialov so enako kakovostne kot kopalke iz klasičnih materialov, s to razliko, da so ”zelene”. Sicer je kar 50 odstotkov Adidasovih izdelkov za plavanje iz recikliranih materialov, 76 pa iz recikliranega najlona. Do konca leta 2017 želi Adidas izdelati milijon recikliranih superg iz plastičnih morskih odpadkov.

Galerija – kolekcija kopalk iz plastičnih morskih odpadkov Adidas x Parley:

Kopalke iz plastičnih morskih odpadkov Adidas x ParleyOdpri galerijo

Vetrovka in hkrati jakna Uncharted Supply Hideaway Jacket Uncharted Supply Hideaway Jacket – anorak, ki lahko postane puhovka Držalo za naramnice S-Holder S-holder: izpopolnjene slovenske naramnice za srajco, ki preprečujejo uhajanje srajce iz hlač h&m studio ss 2017 H&M predstavlja ‘See Now Buy Now’ – poglej in kupi Uhani z dvojnim pirsingom Ear Climbers – uhani, ki ustvarjajo iluzijo dvojnega pirsinga · · · · · · · · ·