Aerion in Lockheed Martin AS2
Utrip mesta · mobilno

Podjetji Aerion in Lockheed Martin sodelujeta pri sila zanimivem projektu z imenom AS2. Skupaj bodo naredili prvo nadzvočno poslovno-luksuzno letalo na svetu, ki bo z veliko hitrostjo prevažalo tiste petičneže, ki si bodo to lahko privoščili. Svet bo zanje postal še manjši, čas potovanja pa znatno krajši.

AS2, prvo nadzvočno poslovno letalo na svetu, bosta v celoti razvili podjetji Aerion in Lockheed Martin. Poskrbeli bosta za razvoj, inženirske rešitve, vsa potrebna dovoljenja in proizvodnjo letala. S tako vnemo si bodo bogataši lahko kaj kmalu privoščili še hitrejše polete z enega konca sveta na drugega. Direktor Aeriona Robert M. Bass pravi, da se brez izkušenj, ki jih imajo z nadzvočno hitrostjo pri Lockheed Martinu, preprosto ne bi bilo mogoče lotiti tega projekta. Lockheed Martin namreč velja za sila uspešno v nadzvočni letalski industriji in ima na tem področju obilico izkušenj. S skupnimi močmi bo podjetjema zagotovo uspelo ponesti poslovno uporabo letal na povsem novo raven.

Prvotno je bilo letalo AS2 razvito v sodelovanju Aeriona in Airbusa, nato pa je v igro vstopil Lockheed Martin, ki bo še izpopolnil aerodinamične prvine letala in mu tako omogočil doseganje še višjih hitrostih. AS2 bo predstavljal revolucijo v svetu letalstva, podobno kot jo je renesansa v svetu umestnosti. Razdalje bodo tako postale še krajše, potovanja pa kratkotrajnejša, prijetnejša in veliko bolj luksuzna.

PREBERITE ŠE: E-FAN X: AIRBUS, ROLLS-ROYCE IN SIEMENS SNUJEJO HIBRIDNO-ELEKTRIČNO LETALO

Galerija slik: Nadzvočno letalo Aerion in Lockheed Martin AS2

Aerion in Lockheed Martin AS2Odpri galerijo

ares-design-project-panther (2) Ares Design Project Panther: ko se v celoto združita Lamborghini Huracan in De Tomaso Pantera Hyundai i30 N Hyundai i30 N: črka N za Najmočnejšega Hyundaia i30 Pagani Huayra Lampo Pagani Huayra Lampo: ko se srečata Pagani in Fiat Peace Boat Ecoship Peace Boat Ecoship: ekološko mesto miru na vodi · · ·