Umetnine iz mikrobov
V zraku · buzz buzz

Agart art je mednarodni likovni natečaj mikrobiologov, ki se je letos odvijal prvič, mikrobiologi pa so morali ustvarjati svoje umetnine iz mikrobov! Tekmovanje je organiziralo društvo ameriških mikrobiologov (The American Society for Microbiologists), med najzanimivejšimi deli pa najdemo tudi repliko Van Goghove Zvezdne noči, ”narisano” z bakterijami! In da, slika je videti tako fenomenalno, kot se sliši!

Agar art je mednarodni likovni natečaj mikrobiologov. Glavno pravilo? Za svoje platno so morali mikrobiologi uporabiti agar (želatino iz morskih alg) in kot barvo mikrobe. V tej mešanici znanosti in umetnosti so nastale resnično zanimive stvaritve, med drugim so na naslov društva ameriških mikrobiologov prispela številna originalna dela in tudi poustvaritve znanih slikarskih del, zato je imela žirija polne roke dela, ko je morala med 85 deli izbrati najboljše.

PREBERITE ŠE: Najlepše fotografije jeseni ali zakaj je jesen najlepši čas v letu

1. mesto: NeuronsOdpri galerijo
Skulpture iz morskih odpadkov Fascinantne skulpture iz morskih odpadkov Zveza in priejateljstvo Kako tudi v zvezi obdržati svoje prijatelje? Tek Si pretekel Ljubljanski maraton? Koliko časa boš zdaj opeval svoj dosežek? Klepet 10 načinov, kako postati boljši v klepetu ·