Airbnb za noč čarovnic omogoča prenočevanje v gradu grofa Drakule.
Utrip mesta · destinacija

Airbnb vam ponuja edinstveno priložnost, da noč čarovnic (Halloween) preživite v gradu grofa Drakule, ki se nahaja v kraju Bran (Romunija). Pri tem morate imeti tudi srečno roko, saj bo Airbnb izbral zgolj enega srečneža, in sicer na podlagi spletnih prijav. Vsak, ki želi noč preživeti v znamenitem gradu v Transilvaniji, mora izdati, kaj bi rekel grofu Drakula, če bi ga po naključju srečal.

Lani je Airbnb za noč čarovnic dvema srečnežema omogočil prenočevanje v pariških katakombah. Letos vam omogoča, da najstrašljivejšo noč, noč čarovnic (Halloween), preživite v gradu Bran (Castelul Bran), bolj znanem kot gradu grofa Drakule, ki se nahaja v Transilvaniji (Romunija).

Grad je bil zgrajen v 13. stoletju in je bil navdih za roman Brama Stokerja Drakula, ki ga je napisal leta 1897. V nočitev za dva je zajeta večerja, gosta pa bosta spala v krsti, oblečeni v vijoličast žamet. To bo prvič po letu 1948, ko bo nekdo prespal v tej transilvanski trdnjavi. Tistega leta so tedanje dediče iz njega izgnale komunistične oblasti. Gostil vas bo Dacre Stoker, pranečak pisatelja, ki je ustvaril legendo o grofu Drakula. Velja za strokovnjaka za vampirje in velikega zagovornika romana svojega prastrica.

PREBERITE ŠE: Airbnb: pariške katakombe, najsrhljivejše prenočišče na svetu

Transilvanski grad je ena od največjih turističnih znamenitosti Romunije. Zmagovalca bodo v grad pripeljali v kočiji, kot je tja dospel tudi Jonathan Harker, eden od protagonistov romana Drakula. Svojo kandidaturo lahko vložite tu.

Galerija – Airbnb vabi v grad Bram:

Airbnb za noč čarovnic omogoča prenočevanje v gradu grofa Drakule.Odpri galerijo

Virtualna hšia strahov Virtualna Hiša strahov – v Ljubljani prva VR-hiša strahov v Evropi! Surferski park NLand Surferski park NLand – surferski raj na Zemlji Dunaj: kulturna, gospodarska in politična prestolnica Dunaj: razlogi, zaradi katerih se boste zaljubili v avstrijsko prestolnico Vlakec je ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti v Postojnski jami. Postojnska jama bo podrla izjemen rekord · ·