Airboard
V zraku · tehnologija

AirBoard je najmanjše letalo na svetu za eno osebo, ki v dolžino meri 180 centimetrov, v višino pa še 30 centimetrov manj. V ”pospravljeni” različici, ko se zapre kot cvet, pa se skrči celo na 110 oz. 80 centimetrov, kar pomeni, da ga lahko pospravite v prtljažnik avtomobila. AirBoard je ultralahki quadcopter, letalo s štirimi električnimi motorji, narejeno iz aluminija in ogljikovih vlaken, ki išče zagonska sredstva na Indiegogu.

AirBoard velja za najmanjše letalo na svetu, ki je zmožno prevažati enega človeka in to kljub svojih majhnosti in peresnosti. Zavoljo termalnega sistema ima namreč dovolj prostora za zmogljivo baterijo, katere stopnja porabe je prikazana na upravni ročici prek LED-asto obarvanega kroga, ki objema gumb za zagon.

PREBERITE ŠE: Brezpilotno letalo kot Millennium Falcon iz Vojne zvezd

AirBoard, katerega možgani so Intelov procesor, je definitivno prevozno sredstvo prihodosti. Z vgrajenim žiroskopskim sistemom za vzdrževanje ravnotežja ga prek krmila upravljamo z nagibanjem telesa (podobno kot pri Segwayu). Ker je povezljiv s pametnim telefonom, se lahko prek namenske aplikacije igramo s številkami (hitrost, višina, nagib, stanje baterije, ipd.), v brezpilotno letalo (dron) pa ga vendarle ne moremo spremeniti. Leti na višini do 1,5 metra in ima vgrajen senzor, ki preprečuje trke, kar pomeni, da je pripravljen na vsakršne terene. Tu pa sta tudi GPS in kompas, da nas, v kolikor želimo, usmerjata proti cilju.

Do podatkov o letanju lahko dostopate tudi preko pametnega telefona.Odpri galerijo
Ali bo kdaj dejansko poletel, pa je v veliki meri odvisno od nas, oziroma tega, ali v projekt, ki je Indiegogu, verjamemo.


Auto osnutek Neclumi: nakit prihodnosti Google Chrome je možno uporabljati na različnih napravah. Google Chrome: Koristni nasveti za uporabo spletnega brskalnika Millennium Falcon Brezpilotno letalo kot Millennium Falcon iz Vojne zvezd Tango-Tablet_blk Tango – Googlova tablica, ki vidi kot ljudje ·