Akcijska kamera Xiaomi Yi
V zraku · tehnologija · gadgeti

Izvati GoPro na njenem terenu je pogumno dejanje, a akcijska kamera Xiaomi Yi je storila prav to. Namreč domala isto kvaliteto, ki jo sicer ponuja ”sveti gral” med športniki, ljubitelji narave in adrenalinskimi navdušenci, ponuja že za okoli 60 evrov, kar je precej manj, kot trgovci od vas zahtevajo za GoProjevko (najcenejša je več kot enkrat dražja).

Športna kamera Xiaomi Yi je vrgla rokavico GoPro kameram, saj gre za izjemno konkurenčen izdelek, ki pa bo na voljo za občutno nižji ceni- za preračuninah 60 evrov. Ne navdušuje pa samo z odpornostjo na padce in udarce ter vodo in kvaliteto posnetkov, pač pa je lepa tudi na pogled (po videzu se pri Xiaomiju sicer zgledujejo po Applu, a Yi močno vleče na GoPro Hero 4 Silver).

Njene mere so 6 centimetrov v dolžino in tretjino tega v globino, tehtnica pa ji nameri borih 72 gramov. Pod vodo jo lahko s posebnim ohišjem (naprodaj posebej) uporabljamo celo do globine 40 metrov. In če še malce pretipamo notranjost. Tam bomo našli 16-milijonsko tipalo Sony CMOS, ki zajema posnetke s povprečno frekvenco 60 slik na sekundo v ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk (1080p). No, medtem, ko tipalo skrbi za izjemne videposnetke, pa je Panasonicova 1010 miliamperska baterija zadolžena za dolgo avtonomijo in hitro polnjenje.

PREBERITE ŠE: Mi Note – velikan med mobilni telefoni, ki napada iPhone 6 plus

Kamera Xiaomi Yi ponuja zajem počasnih posnetkov”time-lapse” posnetkov, torej takih s časovnim zamikom, in panoramsko snemanje, ki ”gre na dušo” optike z zornim kotom 155 stopinj (f2.8). Zaenkrat žal še ni na voljo v Evropi, na poti do sem pa mora prej preskočiti še ”kitajski zid”, ki mu pravimo patentni urad.

Akcijska kamera Xiaomi YiOdpri galerijo
Fbox je števec, ki izpisuje število lajkov izbrane Facebook strani. Fbox – fizičen števec ”lajkov” Facebook strani iz Indiegoga cover-iwatch Pametna ura Apple Watch že od 320 evrov dalje Slušalke Dolce & Gabbana Bi kupili slušalke Dolce & Gabbana za 8.000 ameriških dolarjev? Podo je vrgel rokavico ''selfie'' palici. Kamera Podo – visokotehnološka ”selfie palica” s Kickstarterja