Akrapovic-Full-Moon-Concept-01
Utrip mesta · mobilno

Specialist za športne izpušne sisteme osebnih vozil in motociklov – Akrapovič je v sodelovanju s prav tako slovenskim butičnim predelovalcem motociklov Dreamachine Motorcycles izdelal študijo futurističnega težkega motocikla, ki kar prekipeva od napredne tehnike. O njem pa so se med prvimi razpisali tudi pri slavnem “Top Gearu”.

Gre za unikatni izdelek, ki naj bi bil izdelan od izpušnega motocikla naprej, zaznamuje pa ga retro-moderna oblika, prednje 30-palčno kolo izdelano iz kompozita aluminijevih in ogljikovih vlaken pa spominja na polni mesec, od koder tudi izvira njegovo ime.

Zadek je v slogu pravih “hot rod”-ov primerno masiven in v sebi skriva dvojni izpušni sistem s podpisom proizvajalca iz Ivančne Gorice, ki je integriran neposredno v karoserijo, posebnost pa predstavlja karbonski del, ki mu sledi.

Znotraj okvirja se bohoti S&S-ov V-twin motor velikosti 1.542 cm, ki poskrbi za osnovo idilični zvočni kulisi izpušnega sistema, ki rohni kot da gre za sodni dan. Posebnosti pa se tukaj še ne končajo, saj je full moon opremljen s keramičnimi zavorami in servo ojačevalnikom krmila ter posebnim hidravličnim sistemom, ki motocikel spusti na najnižjo možno točko vzmetenja, ko je le to parkirano.

Odpri galerijo
treasure-vintage-old-classic-cars-retromobile-france-roger-baillon-110 Našli 60 starodobnih avtomobilov, ki so bili pozabljeni kar 50 let škoda_fabia_predstavitev_14 Škoda fabia – simpatična čehinja v tretje želi še višje in še bolje Mercedes_razredB_FL_predstavitev_4 Mercedes-benz razred B – deležen prve lepotne kure in novih vsebin KAPPA PLOSCE 950x650mm.indd Prestižni koledar MOBIHEL 2015: hitre prestave in lepa dekleta ·