Ključavnica Alcoho-lock
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ne pij in vozi. Pravilo, ki velja ne samo za voznike motornih vozil ampak tudi kolesarje. Kolesarjenje pod vplivom alkohola je namreč prav tako nevarno saj oslabi naše zaznavne sposobnosti, upočasni reakcije in sposobnosti ter povzroča motnje gibalne usklajenosti in objestnost. A ker nas danes nič ne izuči- kljub precejšnjim kaznim tudi za kolesarjenje pod vplivom alkohola- so na Japonskem prišli na idejo o posebni kolesarski ključavnici Alcoho-lock, prvi alkotest kolesarski ključavnici na svetu.

Alcoho-lock je prva alkotest kolesarska ključavnica na svetu. Se vam zdi pretirano? Nam ne. Številni ljudje so namreč prepričani, da je kolesarjenje pod vplivom alkohola boljša ideja kot vožnja za volanom. Na prvi moment se temu morda res zdi tako, a dejstvo je, da je krmiljenje kljub nižjim hitrostim prav tako nevarno, da ne omenjamo, da je tudi protizakonito. Je vredno tvegati ali je bolje potiskati kolo ob sebi/ga tam pustiti do naslednjega dne, zato sicer do doma potrebovati dlje časa, a tja zato priti v enem kosu?

PREBERITE ŠE: S pametno ključavnico Linka ne boste nikoli del statistike ukradenih koles

Kolesarska ključavnica Alcoho-lock prepreči, da bi se obnašali neodgovorno in ”špilali” junaka. Da odklenete kolo, morate zagnati mobilno aplikacijo in vpihniti zrak v merilnik alkoholiziranosti (etilometer), ki se nahaja na ”dnu” ključavnice. Če ta zazna, da ste prekoračili dovoljeno prisotnost alkohola v izdihanem zraku, se ključavnica ne bo odklenila, istočasno pa bo prek aplikacije o tem obvestila vaše najbližje/prijatelje, vključno z vašo lokacijo, če bi slučajno potrebovali prevoz.

Ključavnica Alcoho-lockOdpri galerijo
Pametna ura Galaxy Gear S2 Galaxy Gear S2 – tudi Samsung z okroglo pametno uro Akcijska kamera Graava Graava – akcijska kamera, ki ureja posnetke namesto vas in razmišlja po človeško Polnilec Siva Cycle Atom Polnilec Siva Cycle Atom – polnjenje mobilnih naprav s kolesom walkcar WalkCar – nov način potovanja: japonski transporter iz nahrbtnika · · ·