alexa_chung
Utrip mesta · moda

Ko se Alexa Chung, nekdanji model, modna kolumnistka ter avtorica knjige in modne aplikacije, odloči raziskati resnico o modni industriji, polni stereotipov in klišejev, in ji ob strani stoji ekipa Vogua, dobimo serijo šestih delov modnega dokumentarca. Alexa na svoji misiji govori z ljudmi na različnih položajih, ki sestavljajo modni mozaik in razkrivajo, kako sploh priti do poklica v modi in kaj modno industrijo čaka za vogalom.

Britanski Vogue je na svojem YouTube kanalu v sodelovanju z Alexo Chung predstavil briljanten koncept serije dokumentarcev o modni industriji.

Moda niso le oblikovalci in prve vrste na modnih revijah. Obstaja toliko zanimivih in na prvi pogled še tako nepomembnih poklicev, ki celotni blagovni znamki dajejo smisel. Od družbenih medijev in marketinga do ljudi, ki napovedujejo modne smernice in odločajo, kateri modni kosi se bodo prodajali v trgovinah. Alexa in Vogue hočeta mladim dokazati, da obstajajo različni načini, kako priti v modno industrijo. Ne zaobidejo niti tem o pozitivni telesni samopodobi in raznolikosti ter nesmiselnih klišejev o modni industriji.

PREBERITE ŠE: Pri reviji Vogue so izbrali 10 najprivlačnejših moških modelov vseh časov

Dokumentarec bo zanimiv vsem, ki jih moda zanima, a so naveličani njene glamurozne plati, ki se večkrat poudarja. Alexa Chung in njena navihana osebnost sta prava kombinacija za sproščeno povezovanje resnih tem. Lahko bi rekli, da je pod mizo pospravila režiserjev scenarij in se stvari lotila po svoje.

Spodaj si lahko enourni dokumentarec ogledate v celoti.

cover-mbfwlj-2015 Utrip: Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 2015: teden mode & senzoričnega razvajanja PicMonkey Collage1 Ženska moda: kako nositi škornje na najbolj kul način Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 2015: Iz zakulisja Trgovina s konceptom Pentlja Trgovina Pentlja – priznani slovenski modni oblikovalci pod eno streho · ·