Alfa-4C-7
Utrip mesta · mobilno

Eden najlepših športnih kupejev zadnjih let – alfa romeo 4C, je dobil še spyder različico, ki jo prepoznamo po platneni pomični strehi. Enako športne kot pri kupeju so zmogljivosti, saj doseže 257 km/h, stotico pa v le 4,1 sekunde. Kupcem bodo poleti na voljo tudi številni dodatki iz karbona in trije izpušni sistemi, pod enega od katerih bo podpisan naše gore list.

Alfa 4C je neke vrste pomanjšana 8C competizione, ki je s ceno okoli 55 tisoč evrov tudi cenovno bolj dostopna širši množici. Obe sta sicer pri nas podobno redki kot ferrari 458 italia, s katero je mogoče, tako zunaj kot znotraj, potegniti marsikatero vzporednico ali podobnost.

Oblikovno je Alfa romeo 4C spider na moč podobna kupejevski različici, glavno razlika je pomična platnena spider streha. Vse drugo je praktično enako kot pri kupejvski različici, ki tudi po dobrem letu, še vedno ni našla uradne poti k nam.

PREBERITE ŠE: Alfa romeo 4C – nova alfina športna lepotica

Po pričakovanjih je za sedežema nameščen enak 1,75 litrski turbo bencinar, ki razvije 175 kW ali 237 KM in 350 Nm navora, katerega 80 odstotkov je na voljo že pri dizelsko nizkih 1.700 vrtljajih. Inženirji so velik poudarek namenili nizki teži, ki naj bi bila primerljiva tisti pri kupejevski različici, zaradi česar so uporabili tanjša stekla, karoserija pa je v celoti iz lahkega kompozitnega materiala, ki je za petino lažji od jekla, a tega celo prekaša glede trdnosti.

Kupci bodo lahko izbirali tudi med kar tremi izpušnimi sistemi, pod enega od teh pa bo podpisan Akrapovič. Posebnost pa bo predstavljal tudi opcijski “track” (pista op. prev) paket, ki k 4C spider doda bolj zmogljive amortizerje, večja platišča in bolj športno obutev v obliki pnevmatik Pirelli P-Zero “AR Racing. Na seznamu doplačil pa bodo tudi dodatki iz karbonskih vlaken kot sta: ohišji stranskih ogledal, ohišje sklopa merilnikov ter kontrastni sedeži na sedežih iz alkantare, ki objema tudi armaturno ploščo.

Sprva bo 4C spider na voljo izključno s platneno streho, kasneje pa bo proti doplačilu na voljo tudi trdna streha izdelana iz karbona. Cena in prihod na trge stare celine pa za zdaj ostajajo skrivnost.

Alfa romeo 4C spiderOdpri galerijo
slika-_original-1420572267-1074509 Lexus GS F – lexusova najbolj športna limuzina Ford GT Ford GT trn v peti renomiranim superšportnikom acura-nsx-5 Honda NSX je hibridna reinkarnacija športne ikone devetdesetih let automotive_snow_bialy7 Snow Crawler – motorne sani s kabino · ·