Alfa Romeo Giulia GTA
Utrip mesta · mobilno

GTA oziroma Gran Turismo Alleggerita, bi lahko prevedli kot lahki ′grand tourer′. Alfa Romeo Giulia GTA je še bolj vroča različica že tako vroče Giulie Quadrifoglio, in kot da to še ni dovolj, bo na voljo še različica Alfa Romeo Giulia GTAm.

Alfa Romeo Giulia GTA je v primerjavi z aktualno Giulio Quadrifoglio za 100 kilogramov lažja. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje GTA le 3,6 sekunde, za kar poskrbi 2,9-litrski V 6-valjnik s kar 541 (398 kW) konjskimi močmi. Titanov izpušni sistem najnovejše Alfe je slovenski izdelek, prihaja pa iz podjetja Akrapovič. Za tiste, ki jim to še ni dovolj, je na voljo še Alfa Romeo Giulia GTAm. Ima le dva sedeža, varnostno kletko, šest točkovni varnostni pas in je povsem cestno legalna. Za boljšo obvladljivost zverine so Giulio GTA razširili za 50 mm, za zmanjšanje teže pa so pokrov motorja, streha, prednji odbijač in blatniki, narejeni iz karbonskih vlaken.

Športna limuzina se vozi na 20-palčnih platiščih, ki z naperami posnemajo obliko štiriperesne deteljice. V notranjosti praktično ni drugega oblazinjenja kot alkantara, opazna pa je velika uporaba karbonskih vlaken. Celo stranska stekla so zamenjana z lažjimi polikarbonatnimi ploščami. Prvih 500 kupcev Alfe Giulie GTA oziroma Giulie GTAm bo dobilo v dar čelado z Alfino poslikavo, tekmovalni kombinezon Alpinestars, tekmovalne rokavice in tekmovalne čevlje. Lastnikom bo oprema prišla prav, ko se bodo podali na vozniško akademijo Alfa Romeo.

Galerija: Alfa Romeo Giulia GTA

Alfa Romeo Giulia GTAOdpri galerijo
Renault Morphoz Renault Morphoz: električni koncept, ki se lahko fizično spreminja shutterstock_1392854807 Menjava pnevmatik 2020: kdaj moramo letos menjati gume (letne in zimske)? devel_sixteen_prototype_5 To so najhitrejši avtomobili na svetu (2020) Električni Citroën Ami Novi Citroën Ami: električni malček za 19,99 evrov na mesec ·