alfa-romeo-montreal-vision-gt-concept
Utrip mesta · mobilno

Alfa od leta 2010, ko se je zaključila proizvodnja modela Alfa Romeo 8C, nima več GT-ja. To se bo v prihodnosti morda spremenilo.

Ko pogledamo na zgodovino Alfe Romeo, nam pride na misel kar nekaj resnično legendarnih avtomobilov: Spider, GTA, 8C, Brera… Toda Alfa Romeo Montreal pa pogosto spregledamo. Oblikovalec Luca Serafini je predstavi svojo futuristično vizijo moderne izvedbe Montreala.

Njegov navdih je bil oranžni Montreal, ki ga je imel njegov oče, prav zato pa so vizualne primerjave z originalnim Montrealom precej očitne. Trikotna rešetka značilna za Alfa Romeo, odprtina na pokrovu, dvojni žarometi… Nezmotljivo Alfa.

Dolg pokrov motorja, nizek profil, zapeljiva oblika, itd. Koncept Alfa Romeo Montreal Vision GT oblikovalca Luca Serafinija je vsekakor vse, kar mora pravi italijanski GT biti. V zadnjih letih je Alfa z Giulio in Stelvio dokazala, da lahko direktno tekmuje tudi z nemškimi znamkami kot sta BMW in Mercedes. Zato je morda luksuzni GT, ki bi bil tekmec BMW seriji 8 in Mercedesovemu AMG GT-ju, korak v pravo smer za Alfo.

Galerija: Alfa Romeo Montreal Vision GT

Alfa Romeo Montreal Vision GT ConceptOdpri galerijo

Kia XCeed Kia XCeed: ekstravaganten mestni križanec Photo: Žan Macarol-Hyundai Kona Hybrid Hyundai Kona Hybid: varčen kompakten športni terenec ŠKODA Kamiq ŠKODA Kamiq: simpatičen urbani SUV že na voljo za slovenske kupce BMW serije 2 Gran Coupe Novi BMW serije 2 Gran Coupe: različica za “plitke” žepe · ·