alfa_romeo_gulia_2
Utrip mesta · mobilno

Pri znamki Alfa Romeo ali bolje rečeno Fiatu so odločeni znamko vrniti na pota stare slave. Prvi in odločen korak k temu naj bi pomenila limuzina D-segmenta, katere premiera bo 24. junija, slišala pa naj bi na ime giulia. Govori se tudi o zmogljivi različici, ki bi konkurirala nemški “sveti trojici” v obliki: BMW M3, Mercedesa C63 AMG in audija RS4.

Znamka Alfa Romeo je pred desetletji uživala podoben ugled kot znamke kakršne so Mercedes-Benz, BMW in podobne, a je sčasoma ta ugled zbledel, znamka pa tonila v avtomobilsko povprečje, čemur so sledile tudi prodajne številke. Pred časom so se pri Fiatu odločili, da bodo znamko v samosvojem ekskluzivnem duhu zapeljali na tirnice stare slave in kupcem ponudili dva športna kupeja 8C competizione in manjši 4C, ki ravnokar dobiva zgoraj brez – spider različico.

Ampak, ker so apetiti matične tovarne na apeninskem polotoku – se pravi Fiata, ambicizoni, so za bližnjo prihodnost pripravili pravo malo modelno ofenzivo, katere začetnik bo moderno in dinamično oblikovana limuzina D-segmenta. Ime le-te sicer vodstvo še ni uradno potrdilo, se pa z veliko mero gotovosti že kar nekaj časa širijo govorice, da naj bi slišala na ime Alfa Romeo giulia. Z njo nameravajo poleti, ko zapelje v salone ponovno postati trn v peti najboljšim se pravi nemški “sveti trojici”. Na nedavnem detroitskem salonu je tako CEO Alafe Romeo Harald Wester izjavil, da bodo 24. junija ob predstavitvi nove giulie, ne samo da premierno pokazali nov model, ampak tudi novo smer v kateri se bo znamka gibala v prihodnje.

Poleg izredno dinamične zunanje podobe, kakovostne in prestižne notranjosti ter zgledne vozne dinamike, pa naj bi se naslednica alfe 159 ponašala tudi z bolj zmogljivo – performance različico, s katero naj bi konkurirala modelom kot so BMW M3, Mercedes C63 AMG in audi RS4. Istočasno s to novico pa so se že pričele pojavljati govorice, da naj bi pod pokrovom te “garal” nekoliko predelani 3.0 turbo V6 motor iz modelov ghibli in quattroporte, ki naj bi razvijal 353 kW ali 480 KM.

Kolo Bambu Campos Bikes Bambu Campos Bikes – kolesa iz bambusa in karbonskih vlaken IMG_8188 Novo na trgu: Hyundai i20 – več prostornosti in vsebine McLaren 650S Le Mans Posebna različica Mclarna 650S v obeležitev zmage na Le mansu Mini cooper D Test: Mini cooper D – mini s katerim prideš z enim rezervoarjem do Budimpešte in nazaj