Alfa Romeo Tonale
Utrip mesta · mobilno

Predstavitve novih modelov so pri Alfa Romei redke, zato ni čudno, da so avtomobilski navdušenci težko dočakali, da se predstavi Alfin skrivnostni koncept. Njihova potrpežljivost je bila poplačana s prihodom Alfa Romeo Tonale, ki ni privlačen le na oko, temveč se lahko pohvali tudi s kopico lastnosti, med drugim tudi, da bo imel priključno hibridni pogon.

Alfa Romeo Tonale je križanec, ki ga lahko po velikosti umestimo pod model Stelvio in predstavlja pogled v prihodnost te znamke, ki se navezuje na slavne predhodne Alfine modele.

V 21-palčnih platiščih lahko prepoznamo vzorec starih telefonov z vrtljivo številčnico, ki nas spominjajo na Alfo 33 Stradale iz poznih 60. let. Postavitev žarometov se poklanja modelom SZ in Breri, a zgolj po videzu, saj gre vendarle za najnovejšo svetilno tehnologijo. Stranski profil bi lahko primerjali s tistim pri modeloma Duetto in Disco Volante Spider. Zadek je privlačen in daje Tonalu edinstven videz, za katerega lahko le upamo, da se bo v kar čim večji meri prenesel na produkcijsko različico avtomobila.

Notranjost je modernemu času primerno popolnoma digitalizirana. 12,3-palčni zaslon nam služi za potrebe digitalnih merilnikov, poleg pa imamo še zaslon na dotik v velikosti 10,25-palcev, preko katerega upravljamo z informacijsko-zabavnim sistemom. Prezračevalniki imajo vgrajene zaslone s prikazom temperature in jakostjo pihanja zraka, prijetna ambientalna svetloba pa pričara sproščeno vzdušje. Tudi tukaj držimo pesti, da se bo notranjost čim manj spreminjala, od prehodu koncepta v produkcijsko različico Alfa Romeo Tonale.

Tehničnih podatkov ni bilo na voljo, so pa pri Alfi omenili, da so si za Tonale zamislili priključno hibridni pogon, do leta 2022 pa bodo na trg poslal šest modelov, ki bodo imeli priključno hibridni motor.

Galerija: Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo TonaleOdpri galerijo

Bugatti La Voiture Noire Bugatti La Voiture Noire: ta hip najdražji avtomobil na svetu, ki stane … Range Rover Sentinel Range Rover Sentinel: premična luksuzna trdnjava smart Forease+ Smart Forease+: kabriolet je dobil privlačno streho za vse vremenske razmere Mercedes CLA Shooting Brake Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: posebnež brez konkurence · ·