Alfred Hitchcock
Kulturni izbor · film · Utrip mesta · moda · ženska moda

Te dni mineva 117 let od rojstva Alfreda Hitchcocka, ki se je v filmsko zgodovino zapisal kot mojster suspenza in srhljivke. Številne igralka so ga sicer opisale kot agresivnega in neotesanega in bi ga po današnjih standardih lahko obsodile za spolno nadlegovanje – znan je bil, da je trpinčil svoje igralke, ki jih je v svojem egoističnem perfekcionizmu prignal na sam rob in med odmori za njimi oprezal prek lukenj v stenah – toda ne smemo mimo dejstva, da je znal iz njih izvabiti najboljše, njihovo lepoto pa je poudarjal tudi prek oblek. Oglejte si najbolje oblečen igralke v njegovih filmih.

Britanski režiser Alfred Hitchcock, vladar napetosti, je eden od največjih režiserjev vseh časov, ki je znal vrhunsko spojiti intrige, sume, seks, suspenz, humor in umetnost. Kajti ne samo, da je bil odličen režiser, preradi pozabljamo, da imajo njegovi filmi tudi umetniško vrednost, kar ga postavlja na čelo tistih, ki so spremenili zgodovino filma in umetnosti.

PREBERITE ŠE: Top filmi, iz katerih strast kar puhti in ki vas bodo dodobra razvneli

Bil je umetnik, estet in perfekcionist, a le redki vedo, da je izjemno pozornost namenjal tudi modnemu stajlingu in prav temu se tokrat posvečamo. Uradno je ustvaril 53 filmov in sodeloval še pri nastajanju številnih drugih filmov in serij, v nadaljevanju pa si lahko ogledate najbolje oblečene igralke v njegovih filmih.

Joan Fontaine – Rebeka (1940)Odpri galerijo

Arabski film Hamlit Fraizer posnet v Sloveniji. V Sloveniji posneli visokoproračunski arabski film Hamlit Fraizer Film Max Steel (2016) Filmski napovednik: Max Steel (2016) naslovka filmi Top filmi, iz katerih strast kar puhti in ki vas bodo dodobra razvneli Filmi MUVIT/6X60 2016 Slovenski kratki filmi, ki so slavili na MUVIT/6X60 2016 · · · ·