Je ljubezen res slepa?
V zraku · buzz buzz

Mnogi ljudje so obremenjeni s tem, da se prikažejo v najboljši možni luči, želijo si ugajati množicam in s tem žrtvujejo svoj pravi jaz. Ne zavedajo se, da so njihove posebnosti tiste, ki jih delajo edinstvene. Tudi v ljubezni ni kaj drugače; v prizadevanju, da bi čimprej našli nekoga, velikokrat zamižimo kar na obe oči in smo popolnoma slepi za njihove napake, a hkrati tudi edinstvenost. Ali zato pravimo, da je ljubezen slepa? Ne, ljubezen ni slepa, mi smo!

Prava ljubezen niti približno ni dvoje popolnih oseb, ki se srečata in srečno živita do konca svojih dni – to je pravljica. Prava ljubezen sta dva nepopolna človeka, ki se najdeta in skupaj kot eno ustvarita nekaj lepega.

Zakaj torej pravimo, da je ljubezen slepa? Saj ni, slepi smo mi. Ko minejo metuljčki v trebuhu in naša vznesenost, stvari vidimo jasno. Vidimo pomanjkljivosti in vidimo “napake”. In če smo dovolj zreli, bomo to sprejeli. Vida nas namreč ne oropa ljubezen, vid oropajo naša lastna pričakovanja, ki jih ustvarjamo sami.

Lepota odnosa je v tem, da najdemo nekoga, ki sprejema naše pomanjkljivosti in jih razume. Osebo, ki naše “napake” ceni in tekom časa, če je potrebno, za “prenašanje” le-teh dobi tudi povrnjeno.

PREBERITE ŠE: Zakaj bo branje v dvoje izboljšalo naš odnos s partnerjem/partnerko?

Tukaj je nekaj najbolj pogostih negotovosti, s katerimi se srečujemo v iskanju partnerja in v partnerstvu samem.

Mislimo, da smo čudni. Nismo, smo edinstveni.
Naša čudaštva nas ne naredijo čudne, temveč unikatne. Način, kako se smejemo, kako jemo in kakšna je naša vizija o življenju. Verjemite, ne želimo si biti podobni nobenemu drugemu, saj smo takšni, kot smo, najboljši!

Mislimo, da smo dogmatični. Nismo, le močna mnenja imamo.
Nikakor ne pustimo, da bomo zaradi strahu, da smo preveč dogmatični, v svoji koži nesproščeni. Če se nas ljudje bojijo, potem je velika možnost, da so sami precej negotovo vase. Naša močna mnenja kažejo na to, da nismo ovce. In edini način, da smo lahko na isti
strani, kot naš partner je ta, da spodbujamo zdrav način komuniciranja.

Mislimo, da smo preveč čustveni. Nismo, le strastni smo.
Morda mislimo, da nas preveč skrbi. Morda mislimo, da določene situacije pretirano vplivajo na nas. A zato nismo preveč čustveni, to pomeni, da smo strastni. Strast nas prevzame in stvari, zaradi katerih smo strastni, z nami storijo enako. Če smo resnično investirali v razmerje, potem je popolnoma v redu, da to tudi pokažemo.

Mislimo, da smo obsedeni. Nismo, le osredotočeni smo.
Prav je, da smo osredotočeni na svojo kariero in da smo si določili cilje. To pomeni, da imamo ambicije in ambicije bodo vedno “seksi”.
Nič ni negativnega v trdem delu – če postanemo zaradi svojega dela in kariere v partnerstvu nesproščeni, potem nas naši bližnji neuspešno podpirajo. Naš napredek morajo spodbujati in ne zanikati ali pa se od njega odmikati.

Mislimo, da smo nori. No, ja, smo.
Vsi smo malce nori. Razlika je v tem, kako naša norost izgleda. Norost je le ekscentričnost in če v življenju nismo vsaj malo ekscentrični, potem smo že marsikaj zamudili.
Ljudje bi naj bili nori, življenje samo naj bi bilo noro, ljubezen je prav tako mišljena kot norost. In nekaj norosti v našem razmerju bo poskrbelo, da nam ne dolgčas.

Mislimo, da smo polni napak. Nismo, popolni smo takšni, kot smo.
Morda mislimo, da so polni napak in se ne zavedamo, da nas napake delajo tako popolne. Najbrž vemo, da nihče ni popoln “by the book”, a še vedno tekamo sem in tja in to popolnost iščemo. Ostanemo praznih rok in strtega srca. Zato je prav, da čimprej sprejmemo svoje “napake” in “napake” drugih ter jih cenimo.

Triki, s katerimi zamotite otroka med nakupovanjem Zvijače, s katerimi boste med nakupovanjem zamotili majhnega otroka Kaj šteje na koncu poti? Kaj je v življenju zares pomembno na koncu naše poti? buzzfeed Fantje brijejo noge svojih partnerk. Pa ve, bi jim dovolile? Čarovnik in iluzionist Dynamo Čarovnik Dynamo: čarovniški triki in iluzije, ki vas bodo sezule