1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Kolikokrat ste že slišali, da nekdo postavi novi rekord na eni najbolj znanih prog in je o tem tiho kar celo leto? Že tako pregovorno hladnim Švedom se je uspelo ohladiti še za nekoliko stopinj, saj moraš imeti prekleto dober razlog, da take novice v trenutku ne objaviš celemu svetu. In še kako so ga imeli.

Volvo S60 Polestar je postavil novi rekord povsem nepričakovano. Govorimo seveda o rekordu na progi Nürburgring, ki velja za serijsko proizvedene štirivratne avtomobile, ki povsem ustrezajo cestnim predpisom. Novi rekord tako znaša 7’51.110, izsledki in podatki, pridobljeni s tem zmagovalnim krogom, pa so bili tako pomembni, da so jih pri Volvu zadržali zase celo leto.

PREBERITE ŠE: NOVI VOLVO XC60 (2017): S POTNIŠKO KABINO, V KATERI JE ZRAK ČIST KOT V GORAH

Razlog je v tem, da se njihova tekmovalna ekipa tudi letos odpravlja na WTCC v Zeleni pekel in so hoteli biti maksimalno pripravljeni za zasedbo zmagovalnih mest. Navadne smrtnike, ki večinoma spremljamo takšne dirke pred zasloni, lahko veseli dejstvo, da se bo pridobljeno znanje začelo uporabljati v cestnih različicah Polestar. Novica je naravnost odlična in že se veselimo naslednjih strupenih Volvov.

Galerija slik: Volvo S60 Polestar

Volvo S60 PolestarOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Zebra boat – električni čoln zanimivega videza 1000-500-citymagazine-cover Zložljivo kolo Whippet BMW M4 GT4 Hardcore M4: oziroma BMW M4 GT4 specialized_turbo_vado_ Električno kolo Turbo Vado 5.0 · · · · ·