cover
Utrip mesta · mobilno

Po objavi Mercedesa o želji po razvoju nove generacije modela G ali vsaj moderni različici le tega, so se na spletu že pojavila prva videnja neodvisnih oblikovalcev kako bi lahko model izgledal.

Da ne bo pomote, tu ne gre za uradne ali kakršnekoli fotografije novega mercedesa razreda G, gre le za računalniško izdelano študijo moderne interpretacije tega klasičnega daimlerjeva terenca. Osnovane so na vse glasnejših govoricah, da naj bi Mercedes razmišljal o razvoju terenskega modela, ki bi sodil v družino razreda G, kljub temu pa bi šlo za manjši model velikosti kakršne je model GLK.

No, oborožen s temi informacijami se je dela lotil neodvisni oblikovalec Christian Schulte, ki je s pomočjo računalniškega programa skreiral kako o vodi moderno intepretacijo modela G in napovedanega modela s trikrako zvezdo na nosu. Slike, ki jih je objavil pokažejo presenetljivo dinamično in moderno podobo terenskega modela, ki je v aktualni obliki znan predvsem po oglati zunanji podobi. Oblikovalec je zadržal izročilo originala, novincu pa kljub temu dodal konkretno mero prestižnosti in impozantnosti.

Po merah ga lahko na prvi pogled res umestimo v segment v katerem se nahaja GLK, zadnji del, ki je prav tako všečen pa kaže prave terenske korenine, saj ima na zadku pod pokrovom pospravljeno zasilno kolo. Ampak ta model oziroma slike le tega so le plod oblikovalčeve domišljije, serijski model pa bo lahko da popolnoma drugačen. Razen če bodo pri Mercedesu Schulteja povabili k sodelovanju, glede na videno bi ga lahko.

nce-tesla-model-s-convertible-001-1 Tesla S deležna cabrio tretmaja megatovornjak Najbolj odbit zasebni megatovornjak na svetu 2015-nissan-murano-01-1 Nissan Murano v tretje še bolj nastopaški in prestižen clubman 12 MINI Clubman – naslednja poteza ·