shutterstock_321033893
Utrip mesta · zdravje & lepota

Verjetno ste že slišali za to, da napačna uporaba prenosnega računalnika škoduje plodnosti. Ali je ta izjava mit ali resnica? Odslej vam več ne bo treba živeti v nevednosti, saj so odgovor na to vprašanje poiskali strokovnjaki.

Odločitev, da prenosnik vzamete s seboj v posteljo ali na sedežno garnituro in ga položite v svoje naročje, vsekakor ni nenavadna. Se pa zato ob tem pojavljajo mnogo polemik o tem, kako to početje vpliva na zdravje. Mnogi namreč menijo, da sta sevanje in toplota, ki ju oddaja prenosnik, škodljiva za spolne organe, še posebej moške.

Težavo so se odločili raziskati zdravniki. Na srečo niso našli dokaza, ki bi potrjeval, da uporaba prenosnika v naročju škoduje spolnemu zdravju. To je potrdil endokrinolog dr. John Emory iz medicinskega centra Univerze Washingtona.

Še posebej za starejše prenosnike je značilno hitro segrevanje. Moda sicer morajo ostati precej hladna, kljub temu pa računalnik ne doseže dovolj visoke temperature, da bi vplival na produkcijo spermijev. Podobno velja tudi za sevanje, ki je zelo šibko.

So pa zato zdravniki spregovorili o snoveh, ki dokazano škodujejo plodnosti. Med temi so se znašli opiati, marihuana in alkohol. Negativne učinke ima tudi kopanje v vroči kopeli.

Sami pa lahko pripomorete k boljši produkciji spermijev. To vam bo uspelo z rednimi spolnimi odnosi, zmanjšanjem vnosa alkohola, opustitvijo kajenja, rednim športnim udejstvovanjem in uravnoteženo prehrano.

To so stvari, ki jih marihuana naredi vašem telesu in možganom. To so stvari, ki jih marihuana naredi vašem telesu in možganom alex-sheldon-269621-unsplash 6 nasvetov, kako izbrati pravo šminko crystal-shaw-515211-unsplash Najlepši ljudje naj bi bili rojeni v tem astrološkem znamenju shutterstock_739348399 (1) Top 8 črtal za oči (“eyelinerjev”), ki jih lahko trenutno kupiš · ·