Postelja
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ali veš, da postelje ne bi smel pospravljati? Ne, to ni nasvet za lenuhe, ampak znanstveno dokazano dejstvo, ki se dotika našega zdravja. Nepospravljena in odprta postelja lahko namreč prepreči astmo in alergije. Zakaj?

Če posteljo pospravimo takoj, ko vstanemo iz nje, uredimo dom milijonu pršic, ki živijo na naši postelji in se hranijo z našimi odmrlimi kožnimi celicami in znojem. Odprta in razmetana postelja pa izpostavi posteljnino zraku in svetlobi, ki posteljnino sušita in hkrati ubijata pršice.
Ko spimo, se namreč potimo. Povprečna oseba lahko iz sebe izloči do liter znoja na noč, kar pomeni idealno gojišče za pršice. Znanstveniki tako ocenjujejo, da v naši postelji živi okoli 1,5 milijona pršic, njihovi izločki pa lahko izzovejo alergije na prah in astmo.

PREBERITE ŠE: 10 korakov do najboljšega lepotnega spanca v življenju

Najbolje je torej, da posteljo pustimo neurejeno vsaj dopoldne. Tako se lahko posteljnina posuši od nočnega premetavanja. Prav tako si velja zapomniti, da je treba posteljnino oprati vsak ali vsak drugi teden, pri čemer ne smemo pozabiti niti na blazine.

Kaj jesti pred spanjem? Kaj je dobro jesti pred spanjem in kaj ne Nad migreno s soljo in limono Kako najhitreje odpraviti migreno? S soljo in limono! Kavni dremež Kavni dremež: kava + dremež za najboljši krepčilni spanec PicMonkey Collage Modni trendi: v modi so stekleni nohti · ·