Foto Jaka Vinšek
Utrip mesta · moda · ženska moda

Alja Viryent, univerzitetna diplomirana industrijska oblikovalka, s svojimi unikatnimi čevlji navdušuje tudi na tujih tleh; med drugim njene čevlje z idrijsko čipko ponosno nosi igralec Ben Affleck. Z njeno pomočjo smo pripravili nekaj strokovnih nasvetov, ki bodo prišli prav ob izbiri in nakupu poročnih čevljev. Noge namreč nosijo celotno težo našega telesa, in zelo pomembno je, kakšne čevlje si bomo izbrali.

1. Ko se odločamo za nakup poročnih čevljev, zmeraj pomerimo oba čevlja in se z njima sprehodimo gor in dol po trgovini.

2. Če vas čevlji tiščijo, se ne zadovoljite z besedami prodajalke, da se bodo še raztegnili, sploh če niso povsem usnjeni.

3. Čevlje pomerjajte popoldne, ko so noge že bolj utrujene in bolj zatekle kot zjutraj. Pomerite jih z nogavicami, s katerimi jih boste nosili.

4. Čevlji iz satena niso najbolj posrečeni – hitro se umažejo in zelo hitro se tudi strgajo. So znatno bolj neudobni kot usnjeni, saj saten ni naravni material.

5. Višina pete naj bo takšna, kot jo po navadi nosite. Ne pretiravajte z višino.

PREBERITE ŠE: Poroka 2016: Tina Lasič Andrejević – make up sodobne neveste

6. Zlato pravilo je, da se dan pred poroko izogibajte pretiranemu gibanju; noge naj tisti dan počivajo. Pripravite si toplo kopel ali si celo privoščite masažo stopal.

7. Če ste noseče, bodite pozorne na to, da čevljev ne kupite prezgodaj, saj vam lahko noga tudi v treh tednih tako zateče, da vam čevlji ne bodo več prav.

8. Ali izbrati spredaj zaprte čevlje ali odprte sandale je vaša odločitev. Obstajajo sicer nenapisana pravila, da se morajo za tovrstne priložnosti nositi čevlji, ki so spredaj zaprti. Tudi Alja priporoča spredaj zaprte čevlje, saj je lahko tudi sredi poletja precej hladno, spredaj zaprti čevlji pa vam omogočajo, da lahko v primeru hladnega vremena vanje obujete tudi hlačne nogavice.

9. Kupiti čevlje ali si jih dati izdelati po meri? Za serijsko izdelane čevlje boste odštele precej manj denarja, kot za čevlje narejene po vaši meri. Možnost da boste slednje še kdaj obule, je pa precej večja. Čevlji narejeni po vaši meri so namreč točno taki, kot ste si jih zaželele, so neprimerno bolj udobni, mehki, narejeni so ponavadi iz povsem naravnih, nogi prijaznih materialov. Poleg tega vam lahko izdelovalec čevljev po meri naredi čevlje v točno takem odtenku, kot se najbolje poda k vaši obleki. Poleg tega so lahko oblikovani tako, da se jih da po poroki malo spremeniti, jim kaj odvzeti ali pa dodati in čevlji se iz poročnih spremenijo v klasične elegantne čevlje.

10. Kakšno obliko čevlja izbrati je povsem vaša odločitev. Lahko sledite modnim smernicam in izberete čevlje z nekoliko bolj zaobljeno konico, vendar glede na to, da poroka zahteva določeno mero elegance, lahko nosite tudi čevlje z ošiljeno konico.

PicMonkey Collage Poroka 2016: čarobna nevesta v trendu PicMonkey Collage Frizure 2016: nov trend barvanja las je barva denima Kosmati nohti so nov lepotni trend Lepotni trendi 2016: kosmati nohti street_style_en_milan_spring_print_884670239_2000x1333 10 stvari, ki jih ženske s stilom naredijo vsak dan · ·