Ko Zlatorogu rečeš ne
Utrip mesta · šport

Prizori planinskih koč največkrat rišejo spomin na prelestno gorsko kuliso, zadovoljne obraze pohodnikov, ki so dosegli zastavljen cilj, dobro hrano in, roko na srce, šilce kratkega ali vrček piva. Brez pretiranega posploševanja lahko rečemo, da precej pohodnikov, predvsem moških, na vrhu rado poseže po pivu. Pa je to pametno in odgovorno?

O koristih zaužitja piva po fizičnih naporih, kamor vzpon v hribe vsekakor spada, so mnenja različna, a eno ostaja neizpodbitno: če je količina zaužitega piva zmerna, je koristna za naše telo, saj nas založi z ogljikovimi hidrati in elektroliti, ki smo jih pokurili med telesno aktivnostjo.

S poslanstvom ozaveščanja odgovornega pitja se je na Kredarico podala »Zlatorogova karavana« in se s tem pridružila globalni iniciativi svetovnih pivovarjev Dan odgovornega uživanja alkohola. Pivovarna Laško, vodilna blagovna znamka piva v Sloveniji, ki že osem let organizira akcijo Gremo v hribe, s katero posredno opozarja na odgovorno pitje alkohola, spodbuja zdrav življenjski slog in z donacijami aktivno podpira delovanje Planinske zveze Slovenije.

Zato pamet v roke in v hribih zmerno z alkoholom! Še raje pa počakajte, da se vrnete v dolino, in šele tam popijte en vrček piva. In naj pri tem tudi ostane.

#pijemodgovorno


FOTO 1 - Luka Janežič 1 (1) Luka Janežič: »Olimpijske igre mi predstavljajo izpolnitev sanj, adrenalin in ponos.« Christoffer Sjostrom Nagradna igra: osvojite nove tekaške copate Salomon SENSE ESCAPE cover-onit ONNIT: fitnes pripomočki za fanatične oboževalce sage Star Wars 1000-500-citymagazine-cover Adidas UltraBOOST 3.0 – za večji povratek energije · · · · · ·