Allan Dixon - mojster selfijev z živalmi
V zraku · buzz buzz

Trenutno je najbolj znan selfi z živaljo resda tisti dveh bratov z orlom, a pravi mojster selfijev z živalmi je v resnici simpatični Allan Dixon, resnični Dr. Dolittle, kot mu tudi pravijo, ali kot si sam pravi, ”šepetalec živali”. In kot boste spoznali v nadaljevanju, svoj vzdevek več kot upraviči.

Allan Dixon je pravi mojster selfijev z živalmi in njegov Instagramov profil je živ dokaz. Tam najdete kopico selfijev s prikupnimi živalmi, majhnimi in velikimi. Nekatere so bolj fotogenične od drugih, ob ogledu selfijev s kengurujem, kozo, ponijem in kakopak kratkorepi grmičarski kenguru (ang. quokka) (selfie s to živaljo je bil letos pravi hit) pa se vam bo stopilo srce.

PREBERITE ŠE: Comedy Wildlife Photography Awards: komične fotografije prostoživečih živali

Avstralski pustolovec več kot očitno govori jezik živali tako kot filmski lik Dr. Dollitle; kako bi mu sicer uspelo pripraviti toliko živali, da z njim posnamejo selfija? No, ”šepetalec živali” v resnici ne govori njihovega jezika, kot pravi, njegova skrivnost tiči v tem, da je v njihovem naravnem okolju dolgo pri miru in pri tleh, s čimer pridobi njihovo zaupanje.

Allan Dixon - mojster selfijev z živalmiOdpri galerijo
Darila za lenuhe Izvirna božična darila za lene ljudi Najbolj obupne družinske božične voščilnice So to najobupnejše družinske božične voščilnice vseh časov? Zvezdni roj Westerlund 2 Najbolj fascinantne fotografije iz vesolja, posnete v letu 2015 sw_devicest1 Lightsaber Escape: ko pametni telefon postane svetlobni meč ·