Pametni telefon Alo Phone
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Če ste dobili občutek, da so pametni telefoni variacija enega in istega pametnega telefona praktično od leta 2007, niste edini. Tudi večina današnjih konceptov ne odstopa od ustaljenega dizajna. Toda ne Alo Phone, futuristični telefon brez zaslona. Skupaj s francoskim oblikovalcem Jeromejem Olivetom ga je oblikoval Philippe Starck, eden od najbolj edinstvenih ustvarjalcev na svetu, ki smo ga Slovenci spoznali v povezavi z Gorenjem.

Alo Phone je drzna študija pametnega telefona, ko prevladujejo glasovno upravljanje in 3D-hologrami. Zato in zavoljo umetne inteligence Alo Phone tudi nima zaslona, pomaga pa si tudi z digitalno kamero. Sam prebira sporočila in omogoča narek besedila.

Telefon je izdelan iz enega kosa aluminija in premazan z naravno smolo. Praske zaceli sam. Dizajn omogoča haptični odziv, in sicer prek tresljajev in spremembe temperature.

PREBERITE ŠE: Pametni telefon LG G6 – naslednik modularnega G5

V tej fazi je Alo Phone zgolj koncept, Olivet pa se je že povezal s podjetjem Thomson, s katerim želi izdelati prototip.

Galerija – futuristični pametni telefon Alo Phone:

Pametni telefon Alo PhoneOdpri galerijo

Pametni telefon LG G6 bo LG razkril konec februarja. Pametni telefon LG G6 – naslednik modularnega G5 Pametni telefon Samsung Galaxy C7 Pro Samsung Galaxy C7 Pro: C7 prestopil med profesionalce Huawei Honor Magic Huawei Honor Magic: pametni telefon, ki vnaprej ve, kaj potrebujete Pametni telefon Asus ZenFone AR CES 2017: Asus ZenFone AR – pametni telefon, ki pleše tango, sanjari in je prvi z 8 GB RAM-a · · · ·