Alpha Centauri
Utrip mesta · mobilno

Verjetno ga med nami ni takega, ki ob pogledu na gliser Alpha Centauri ne bi pomislil na Batmana. Športni hidroplan je s svojo obliko in barvo kot nalašč za nastop v prihodnjem delu Gothamske filmske franšize.

Alpha Centauri ima prostora za štiri potnike, ti pa vanj vstopijo skozi odprtino v stilu vojaških letal. 8,3 metra dolg gliser je bil narejen z eno mislijo v glavi. Da bi bil kot Lamborghini na vodi, tako po videzu, kot po doseganju velikih hitrosti. Poganja ga 9,5-litrski 8-valjni Chevroletov motor, ki ima zajetnih 750 konjskih moči. Ta motor mu omogoča doseganje hitrosti do 60 vozlov, kar ga uvršča med najhitrejša plovila na svetu.

Ogrodje iz nerjavečega jekla in trup iz lahkih kompozitov omogočata nizko težo plovila, ki je le 1650 kilogramov. Notranjost je špartanska, oprema pa oskubljena na minimum, spet zaradi varčevanja pri teži. V njej tako najdemo štiri školjkaste športne sedeže, rdeče oblazinjenje, Raymarine navigacijski sistem in Rockford Fosgate ozvočenje z dvema nizkotonskima zvočnikoma. za doplačilo je mogoče naročiti še ogrevanje in klimatsko napravo, za tiste z bolj individualno žilico pa so na voljo še različne poslikave zunanjosti. Batman bi bil takega hidroplana nedvomno vesel, česar ne moremo trditi za njegove zlobne nasprotnike, ki bodo mogli najti še kaj močnejšega in hitrejšega, če mu bodo želeli pobegniti.

PREBERITE ŠE: GOTHAM PROJECT, JAHTA ZLOVEŠČEGA IMENA

Galerija slik: Alpha Centauri

Alpha CentauriOdpri galerijo

2018-nissan-leaf (10) Novi Nissan Leaf (2018): nova podoba svetovne uspešnice Mercedes-AMG S63 Coupe Mercedes-Benz razreda S coupe: kralj kupejev na terapiji z botoksom cover-batmotor Batman, tvoj motor je pripravljen! Smart Vision EQ Fortwo Smart Vision EQ Fortwo: električna mobilna prihodnost · · ·