recept3.jpg
Utrip mesta · kulinarika

SESTAVINE:0,5 l sladke smetane0,15 kg maskarponeja4 žlice sladkorja5 lističev želatinevanilijeva palčka0,3 kg amarena višenj
PRIPRAVA:Sladko smetano zavremo in jidodamo štiri žlice sladkorja. Lističeželatine namočimo v hladno vododa se …

SESTAVINE:
0,5 l sladke smetane
0,15 kg maskarponeja
4 žlice sladkorja
5 lističev želatine
vanilijeva palčka
0,3 kg amarena višenj

PRIPRAVA:
Sladko smetano zavremo in ji
dodamo štiri žlice sladkorja. Lističe
želatine namočimo v hladno vodo
da se razpustijo, nato jih odcedimo
in segrejemo na 40 °C, dokler se ne
razpustijo. Dodamo maskarpone
in vanilijo, vse skupaj dobro
premešamo ter prelijemo v
modelčke, premazane z oljem,
potresene s sladkorjem v prahu in
nadevane z amarena višnjo.
Pustimo, da se ohladi, nato damo
v hladilnik, da se strdi. Preostanek
višenj uporabimo za dekoracijo.

Recept so pripravili v restavraciji Angel, Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si

Odpri galerijo

recept1.jpg PANNA COTA Z GRANATNIM JABOLKOM kulinarika_recept.jpg OSVEŽILNA VITAMINSKA JUHA IZ BRESKEV, ANANASA IN KAMILIC kulinarika3.jpg Kamilica Kulinarika19.jpg ANGELSKA SOLATA NA SMOKVINI POSTELJICI PO MEDIČEJSKO