Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen
V zraku · tehnologija · gadgeti

Minili so časi, ko so se nam ljudje, ki so na plaži namesto knjig v rokah držali tablice in vneto prebirali leposlovje, zdeli nenavadni. A od prvega Amazonovega Kindla je preteklo že kar nekaj vode in napravica je medtem dobila nove lastnosti in novo podobo. Lani je Amazon na prodajne police že poslal model Oasis, a zdaj so ga nadgradili. In to kako!

Najpomembnejša novost pri Kindle Oasisu je vodoodpornost s certifikatom IPX8.

Dolgo časa so potrebovali, bi dejali zlobni jeziki. Z novim Oasisom boste tako brezskrbno ležali ob bazenu ali reki brez strahu pred pljuski vode, ki bi vašo digitalno napravico spravila v ‘digitalna nebesa’. Branje bo še v večji užitek na 7-palčnem zaslonu ločljivosti 300 ppi. Na prednji strani ima 12 LED-lučk za branje v temi. Anodizirano aluminijasto ohišje je razlog za precej lahko napravico, nova baterija pa omogoča kar šest tednov neprekinjenega branja.
Na voljo sta dve različici, in sicer z 8 gigabajti oziroma 32 gigabajti prostora. Pri Amazonu so v novi Oasis vključili kar nekaj zabavnih funkcij, ena izmed njih je, da barvo bralne podlage lahko zamenjate. Kako se vam zdi branje belih črk na črni podlagi? Novi Oasis bo sicer ‘slečen’ do sedanjega usnjenega ovitka, tako da boste zaščito morali kupiti posebej.

Cena za Kindle Oasis je 210 evrov oziroma 240 evrov. Na prodajne police pa pride 31. oktobra.

Galerija: Amazon Kindle Oasis – zdaj tudi vodoodporen

Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporenOdpri galerijo

Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni 1000-500-citymagazine-cover Kamera Red Weapon 8K VV: tole ni igračka group.0 Novi Tamagoči: so se 90. vrnila? NEBULA Mars - prenosni projektor Nebula Mars – prva prenosna kinodvorana · · · ·