cover-americans
V zraku · buzz buzz

Splošno znano dejstvo je, da povprečni Američan ne obvlada geografije! Pa vendar se ti zemljevidi, ki so jih kot test izpolnili polnoletni Američani, zdijo popolnoma nemogoči!

Kako prepričani ste v svoje znanje geografije? Portal Buzzfeed je nedavno postavil Američane na preprost preizkus znanja. Udeleženi v  raziskavi so bili naprošeni, naj na zemljevid Evrope vpišejo imena evropskih držav. Pri tem se, milo rečeno, niso najbolje odrezali. So pa njihovi odgovori toliko bolj zabavni. A Američanov ne gre prestrogo soditi, saj se je po drugi strani tudi britansko poznavanje petdesetih ameriških zveznih držav izkazalo za izjemno slabo.

Evropa po ameriškoOdpri galerijo

A vendar omenjena raziskava, poleg nepoznavanja geografije, razkriva, da Američani tudi o zgodovini in aktualni politiki ne vedo skoraj nič. Videti je, da so jim največja uganka članice bivše Sovjetske zveze ter Balkanski polotok.


shutterstock_630996485 Jabolka že celo življenje jemo napačno: zavržemo najbolj zdrav del! shutterstock_106633085 Le inteligentni ljudje bodo priznali ta greh musk Ni šlo vse kot po maslu: to so prve službe svetovnih milijarderjev shutterstock_1258178125 20 življenjskih resnic, ki si jih nihče ne želi priznati