Ana Roš
Utrip mesta · kulinarika

Ana Roš je po izboru revija The World’s 50 Best Restaurants najboljša kuharska mojstrica na svetu 2017. ”Naključna chefinja, ki je postavila slovensko kuhinjo na svetovni zemljevid,” so med drugim zapisali o vodji restavracije Hiša Franko, ki jo je v stratosfero izstrelila Netflixova serija Chef’s Table.

Ana Roš je prejemnica ene od najprestižnejših nagrad v kulinaričnem svetu. Postala je uradno najboljša kuharska mojstrica na svetu 2017. Naziv ji je podelila revija The World’s 50 Best Restaurants, ki pravi, da je Roševa Slovenijo postavila na gastronomski zemljevid. Nedavno je posnela epizodo Netflixove serije Chef’s Table, ki je obnorela svet. Nagrado ji bodo podelili 5. aprila 2017 v avstralskem Melbournu.

PREBERITE ŠE: Katere hrane ne smemo pogrevati v mikrovalovni pečici?

Na tem mestu je nasledila kuharsko mojstrico iz San Francisca, naziv pa jo je zacementiral na seznamu največjih kuharskih mojstrov sveta. Pri The World’s 50 Best Restaurants so pohvalili njeno pozornost za detajle, natančnost in domišljijo. Naziv mednarodno priznana revija podeli v sklopu razglasitve najboljših restavracij na svetu (The World’s 50 Best Restaurants), kar se bo, kot rečeno, zgodilo aprila.

Najboljše kuharske mojstrice zadnji let:

  • 2012: Elena Arzak (Arzak, San Sebastian, Španija)
  • 2013: Nadia Santini (Dal Pescatore, Canneto sull’Oglio, Italija)
  • 2014: Helena Rizzo (Mani, Sao Paulo, Brazilija)
  • 2015: Hélène Darroze (Hélene Darroze, Pariz/London, Francija/Anglija)
  • 2016: Dominique Crenn (Atelier Crenn, San Francisco, ZDA)
  • 2017: Ana Roš (Hiša Franko, Staro Selo, Slovenija)

Krompir Katere hrane ne smemo pogrevati v mikrovalovni pečici? park_wine_stars_2016-17 Park Wine Stars: festival za ljubitelje primorskih vrhunskih vin, kulinarike in zabave shutterstock_403798498 BeerLab: prva ‘naredi si sam’ varilnica piva v Sloveniji Slovenska kuharska reprezentanca išče nove člane Slovenska kuharska reprezentanca išče kuharje – si ti eden izmed njih? ·