Kulinarika19.jpg
Utrip mesta · kulinarika

Sestavine za 2 osebi:
4 sveže smokve8 malih kroglic mozzarele8 češnjevih paradižnikov8 dkg rukoleškampovi repki iz slanice8 dkg svežega ananasa0,3 dcl oljčnega olja0,3 dcl konjakabrizg zelenega tobasca in svežegalimoninega soka, listi …

Sestavine za 2 osebi:

4 sveže smokve
8 malih kroglic mozzarele
8 češnjevih paradižnikov
8 dkg rukole
škampovi repki iz slanice
8 dkg svežega ananasa
0,3 dcl oljčnega olja
0,3 dcl konjaka
brizg zelenega tobasca in svežega
limoninega soka, listi travižanskega
radiča, ščepec soli in popra

Priprava:

Smokve prerežemo na 4 dele in jih na hitro popečemo
na oljčnem olju ter jih položimo v skodelico
za solato za eno osebo. Na smokvino
posteljico položimo mešanica vse zelenjave in
začimb, ki jih predhodno premešamo. Okrasimo
z lističi travižanskega radiča.

Recept so pripravili v restavraciji Angel
(Mercator Center, Ljubljana).

Odpri galerijo

Kulinarika18.jpg JELENOV MEDALJON Z BRINOVIMI JAGODAMI IN KONJAKOM PO LOVSKO Kulinarika17.jpg INGVERJEVA ANGELSKA PANNA COTA Kulinarika16.jpg ANGELSKA RIŽOTA Z BEZGOVIM CVETJEM k14.jpg FAVOLINA BRESKOVA PITA Z ZVEZDASTIM JANEŽEM