Anglepoise Giant
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · dom

Ljubitelji retro dizajna vsekakor poznajo namizno luč Anglepoise® kot enega najbolj ikoničnih industrijskih dizajnov, katerega zgodovina sega v 30. leta prejšnjega stoletja.

Namizna luč Anglepoise® je ikona industrijskega dizajna, ki je praktično nespremenjena in zvesta svojemu dizajnu že od davnega leta 1930. Njena uporabna vrednost in oblika vsake toliko oživi v posebnih serijah. Tudi tokrat, ko je ta kultni objekt poželenja estetov zaživel v kolekciji Original 1227™ Giant Outdoor.

Zgodba se začne s posebnim naročilom Anglepoise za muzej Roald Dahl, ki je za potrebe interierja potreboval luč trikratne velikosti. Ker je bilo navdušenje nad ogromono namizno svetilko tolikšno, je bila odločitev samoumevna. Pri Anglepoise so se odločili za izdelavo serije v kolekciji Original 1227™ Giant Outdoor.

Kolekcija Giant Outdoor tako predstavlja tri tipe luči. Klasična viseča luč in samostoječa luč, ki imata identično silhueto svetilnega dela, ter luč, ki jo lahko montirate na steno. Uporabljeni so najsodobnejši materiali, luč pa lahko naročite v kar 15 barvah. Posebna pozornost je namenjena odpornosti na vreme, saj lahko luč brez skrbi uporabljate tudi na prostem. Materiali, ki so uporabljeni, so namreč razviti za navtiko.

Cena tovrstnega večnega legendarnega kosa je odvisna od tipa luči, a je najmanj 3.000 evrov.

Anglepoise Giant Odpri galerijo
stalight-room-11 Starlight Room: v Dolomitih se ponuja dramatično doživetje narave cover-balkon Balkon – urejen balkon je lahko dnevna soba vašega stanovanja Google Campus Google načrtuje sanjski kampus za svojo armado geekov Španija André Gonçalves: vrata in okna sveta ·