48277342_344928252730167_5626660771283861504_n
V zraku · tehnologija

Ne glede na to, o čem je govora, je varnost vedno na prvem mestu. Kljub temu pa v zadnjem času na področju izdelovanje varnostne opreme ni bilo opaziti inovacij, ki so se zasidrale v vsakdanjem življenju. To pa se utegne kmalu spremeniti …

Na tržišče kmalu prihaja ANTI Ordinary. Izdelek, ki združuje kapo in čelado, se ob trku samodejno utrdi na glavi uporabnika. Pletena kapa torej ni namenjena le gretju vaše glave, pač pa tudi zaščiti pred nevarnostmi.

Kapo sta izdelala raziskovalca iz tehnološke univerze v avstralskem Queenslandu, ki sta mnenja, da bo njuna zamisel sprožila revolucijo na področju proizvodnje varnostne opreme. Zmotil ju je robusten dizajn, ki se še vedno uporablja pri izdelavi čelad s trdo lupino.

Mehka kapa se ob močnejši sili udarca po zaslugi nenewtonskih materialov, za katere je značilna visoka elastičnost, preobrazi v trdno čelado.

Takšna tehnologija je bila v preteklosti že uporabljena pri izdelovanju ščitnikov za koleno, komolec in golenico. Sistem presega standarda CE EN1077 in ASTM F 2040, ki sta predpisana za smučarske čelade. To mu uspeva kljub temu, da ohranja izvirno, elegantno in udobno strukturo.

Inovacija, ki se bo kmalu znašla na spletnih prodajnih policah, je v prvi vrsti namenjena smučarjem, deskarjem, kolesarjem in rolkarjem. Ekipa proizvajalcev želi, da se bi v prihodnosti uporabljala tudi za zdravstvene namene.


darila 2018 Ideje za božična darila 2018: darila za tehnološke navdušence Tehnološko razstrupljanje: aplikacije in pripomočki za odvajanje od pametnega telefona. Tehnološko razstrupljanje: aplikacije in pripomočki za odvajanje od pametnega telefona Samsung_1_foto Helena Srakar, Directa Prvi Samsung center v Sloveniji just-cause-4-key-art 3 nove računalniške igrice, ki te bodo popolnoma zasvojile · · ·