apex-ap-0-concept
Utrip mesta · mobilno

Apex prihaja iz Velike Britanije, gre pa za še eno avtomobilsko podjetje, ki se bo poskušalo dokazati na vedno bolj nagnetenem trgu električnih superšportnikov. Apex AP-0 Concept ponuja napredno avtonomijo in navdušujočo zmogljivost.

Pri Apex AP-0 Concept opazimo najprej težo oziroma njeno pomanjkanje. Ker je praktično celoten avtomobil narejen iz ogljikovih vlaken, tehta le 1.200 kilogramov. Zmaj, ki je simbol bogastva in sreče, ponazarja karakter električnega AP-0. Temu je še posebno posvečen sprednji del avtomobila, ki ponazarja zmajev obraz, žarometi pa zmajeve oči. Na streho avtomobila so oblikovalci inkorporirali lidar, ki bo skrbel za avtonomne sisteme 3. stopnje. Baterija zmogljivosti 90 kWh bo imela dovolj energije za do 512 kilometrov dolgo pot, če voznik le ne bo imel pretežke noge. Elektromotor bo prenašal 484 kW (658 KM) moči na zadnji kolesni par, za pospeševanje od 0 do 100 km/h pa bo potrebnih le 2,3 sekunde. Največja hitrost naj bi bila 304 km/h.

Pri AP-0 Concept bo na voljo hitro polnjenje, 80 odstotkov energije pa bo možno prek hitre polnilnice povrniti v le 15 minutah. Apex AP-0 naj bi bil nared v drugi polovici leta 2022, a kot kažejo naše izkušnje, se le malo “zagonskim” projektom uspe prebiti do serijske proizvodnje. Mi si vsekakor želimo, da bi jim uspelo doseči zastavljeni cilj.

Galerija: Apex AP-0 Concept

Apex AP-0 ConceptOdpri galerijo
silent-air-taxi-von-der-esat-gmbh-aus-aachen e.SAT Silent Air Taxi: neslišen leteči taksi AP91110_WNewron Newron Motors EV-1: leseno električno motorno kolo recharge-concept_beauty-shots_close-up_03_1800x1800 Goodyear reCharge: pnevmatika, ki se obnavlja sama BAC Mono BAC Mono: odštekani športni enosedežnik ·