Bluetooth slušalke Apple AirPods
V zraku · tehnologija · gadgeti

Apple AirPods so brezžične slušalke, ki so povezane z verjetno največjo novostjo novega iPhona. Kot verjetno veste, pametni telefon iPhone 7 nima več klasičnega 3,5-milimetrskega analognega priključka za slušalke. Kupci bodo ob nakupu prejeli slušalke Lightning in razdelilnik. Še raje pa bo imel Apple, če se boste odločili za njegove brezžične slušalke AirPods, ki so zaradi zasoljene cene hitro postale tarča spletnih šaljivcev. Toda Apple se z brezžičnimi slušalkami ne šali in v nasprotju z drugimi tovrstnimi slušalkami – čeprav so brezžične slušalke relativna novost, je trg že precej zasičen, resda večinoma s start-up ponudbo – predstavlja resno alternativo žičnim slušalkam. Pa poglejmo, ali je to res.

Lahko brezžične slušalke Apple AirPods dvignejo ugled brezžičnim telefonskim ušesnim čepkom, ki so zaradi slabe povezave prišli na slab glas. Lahko slušalke AirPods, ki so oblikovno kopija že znanih Applovih žičnih slušalk EarPods, popravijo medel vtis?

No, še pred tem se spomnimo na dogodek izpred let in na novinarsko vprašanje Walta Mossberga (The Verge), ki ga je zastavili Stevu Jobsu o tem, ali bodo za iPhone kdaj na voljo brezžične slušalke. Ta je odvrnil: ”Brezžične slušalke? Želite še eno stvar, ki ji je treba polniti baterijo?Tim Cook svojega predhodnika že spet ni poslušal. Spomnimo. Apple je lani predstavil tablico iPad Pro, ki je opremljena s pametnim pisalom Apple Pencil. Jobs je menil, da je pisalo nepotrebno, saj ima človek že prste. A vrnimo se nazaj k slušalkam. Kako je Apple poskrbel, da je modrozoba povezana manj ‘labilna’? Slušalkam je vgradil čip W1, ki bo skrbel izključno za brezžično povezavo in hkrati čim bolj smotrno porabo energije.

PREBERITE ŠE: Pametna ura Apple Watch Series 2: pretrgane spone z iPhonom

In kako uporabljamo slušalke AirPods, ki jih hranimo v polnilni škatlici in so opremljene z mikrofonom? Te se v hipu samodejno povežejo s telefonom oz. drugo Applovo napravo (lahko pa tudi s katerokoli drugo napravo Bluetooth, ki ni znamke Apple). Potrebna je le potrditev povezave. Ko so slušalke enkrat v ušesu, se glasba začne predvajati samodejno. Ko jih odstranimo, samodejno pritisnejo pavzo, da bi karseda privarčevale na energiji. Obljubljajo do 5 ur avtonomije, prenosna škatlica pa hrani še dodatnih 25 ur energije. Mikrofon omogoča glasovne ukaze in prostoročne pogovore, vključno z digitalno asistentko Siri. Pa poglejmo še kakovost zvoka. Ta je pričakovano na zelo visoki ravni. Kako dobro se držijo v ušesu, bo pokazal čas, prve ugotovitve pa so, da se v uho usidrajo nekoliko bolje kot slušalke EarPods.

Cena? 159 ameriških dolarjev (pribl. 140 evrov). Nič čudnega, da ljudje režejo žice slušalkam EarPods. To je pač precej ceneje, sploh, če se izkaže, da je brezžična povezava na psu kot pri konkurenci. In zakaj Apple tako navija za brezžične slušalke? Morda zato, ker si lasti podjetje Beats Electronics, ki je največji proizvajalec brezžičnih slušalk na svetu. Sicer pa brez skrbi, slušalke EarPods, ki so neločljivo povezane z nakupom iPhona vse od leta 2012, se (še) ne poslavljajo, le nov priključek imajo, za stare pa je na voljo razdelilnik, ki ga dobite skupaj s pametnim telefonom iPhone 7.

Brezžične slušalke Apple AirPods:

Bluetooth slušalke Apple AirPodsOdpri galerijo

Modularni ovitek za telefon Megaverse Anti-Gravity Case Modularni ovitek za telefon Megaverse Anti-Gravity Case – Spider Man med ovitki Ohišje za pametni telefon Honu Slovensko ohišje Honu – prvo dizajnirano ohišje za iPhone Fitnes naprava Gymwatch. Gymwatch – naprava za trening, ki analizira gibe in meri intenzivnost vadbe Predvajalnik Sony NW-WM1Z Predvajalnik Sony NW-WM1Z – nov walkman numizmatične vrednosti · · · · ·