Apple bo preprečil snemanje koncertov
V zraku · tehnologija

Ste slišali? Apple nam želi preprečiti snemanje koncertov! Za tehnologijo, ki naj bi to omogočila, je vložil patent že leta 2011 (patent nosi naslov ”Systems and methods for receiving infrared data with a camera designed to detect images based on visible light”). Čeprav bo to verjetno razjezilo marsikaterega obiskovalca, pa Apple le sledi željam organizatorjev ter številnih glasbenih in drugih nastopajočih, ki želijo poslušalcem preprečiti snemanje koncertov/nastopov s pametnim telefonom.

Nam bo Apple v prihodnost onemogočil snemanje koncertov s pametnim telefonom? Medtem ko lastniki iPhona in tablic zmajujejo z glavo, pa organizatorji koncertov in številni glasbeniki temu prikimavajo (v spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako je pri snemanju poslušalko ustavila Adele, nekaj podobnega pa je sredi predstave storil tudi angleški igralec Benedict Cumberbatch).

In kako bi zadeva delovala? Organizator bo na prizorišču razvrstil serijo IR-oddajnikov, ki bodo oddajali infrardečo svetlobo. Slednjo bo iPhone zaznal prek spletne kamere. Informacije, ki bi potovale na ta način, bodo lahko katerekoli vrste, med drugim bi lahko do telefona prišel tudi ukaz, da onemogoči delovanje kamere in vseh njenih funkcij.

Od tovrstne tehnologije ne bi imeli koristi zgolj dogodki v živo, ampak tudi kinematografi, ki bi s tem preprečili snemanje filmov v kinodvoranah, ki nato končajo na spletu.

Za zdaj je tehnologija (v nastajanju) združljiva zgolj z iPhoni, a kjer je volja …

iPhone s svetlečim logotipom iPhone s svetlečim logotipom na hrbtni strani imaš lahko tudi ti! Kabina za samonanos sončne kreme SnappyScreen Kabina za samonanos kreme za sončenje BrewArt - aparat za samodejno varjenje piva BrewArt – naprava, ki vodo spremeni v pivo Najboljši prenosniki 2016 Top 10: najboljši prenosniki 2016 po izboru uredništva · · ·