Alphabet je najvrednejše podjetje na svetu
V zraku · buzz buzz

Apple ni več najvrednejše podjetje na svetu! S prestola ga je namreč sklatil Alphabet. Kdo? Google, po domače. Gre za podjetje, ki je po pravni reorganizaciji postalo krovni lastnik Googla in je po novem tudi najvrednejše podjetje sploh, saj se lahko pohvali z največjo tržno vrednostjo na svetu. Tržno kapitalizacijo podjetja ocenjujejo na 568 milijard ameriških dolarjev, kar je 33 milijard več od Appla (535).

Apple ni več najvrednejše podjetje na svetu! Kljub ocenjeni tržni vrednost 535 milijard ameriških dolarjev to ni bilo dovolj za ubranitev prvega mesta, saj je tržna kapitalizacija podjetja Alphabet zdaj 568 milijard. Do zamenjave na vrhu je prišlo zaradi stabilne rasti cen Googlovih delnic in padanja cen Applovih. Čeprav se utegne v kratkem Apple spet povzpeti na prestol, pa je Alphabet na dobri poti, da postane novi ”Microsoft” borze Nasdaq, ki je pred Applovim prevzemom oblasti leta 2010 kraljeval kar 15 let.

Po ocenah analitikov so razlogi za to trije: hitra rast prihodkov, potencial rasti in zgodovina tveganih potez, ki so se izkazale za zadetek v polno (nakup kanala YouTube, Nesta …). Nazadnje je sicer Google Apple za kratek čas prehitel že februarja 2010.

PREBERITE ŠE: 7 ovitkov za iPhone, ki jih zaradi njihove uporabnosti preprosto moramo imeti

Alphabet je v zadnjem četrtletju leta 2015 zaslužil 16,3 milijarde dolarjev in imel 4,9 milijarde dobička, kar gre predvsem ”na dušo” spletnega oglaševanja, ki ostaja stroj za kovanje denarja, je pa treba poudariti, da rezultati veljajo samo za poslovanje brskalnika, Gmaila in kanala YouTube.

Njihova divizija Other Bets, eksperimentalna veja krovnega podjetja (samovozeči avtomobil, internetni baloni ipd.), je na drugi strani pridelala 3,6 milijarde izgube. Te podatke je Google prvič predstavil ločeno.

Z orli nad nelegalne drone! Z orli nad drone, ki kršijo pravila Nadležne Facebook objave To so najbolj nadležne objave na Facebooku Dvomljive fotgrafije Te fotografije niso to, kar mislite Lasje v odtenkih umetniških slik Lasje z motivi umetniških slik · ·