AquaDom je največji valjasti akvarij na svetu
Utrip mesta · destinacija

Aquadom je 25-metrski valjast akvarij, ki ga najdemo v Berlinu v tamkajšnjem hotelu Radisson SAS in velja za največji akvarij v obliki valja na svetu, tako velik, da ima kar svoje panoramsko dvigalo, ki goste ”potopi” v njegovo notranjost. V njem plava preko 1500 rib, ki živijo v vodnem kraljestvu, ki se ”razteza” na 950 tisoč litrih vode.

Aquadom je gromozanski valjasti akvarij, ki je tako velik, da ima kar svoje panoramsko dvigalo, ki goste skozenj popelje do restavracije oziroma razgledne točke. Nahaja se v Sea Life centru, ki je del hotela Radisson SAS v Berlinu in tudi njegova največja atrakcija. Za živež in vzdrževanje akvarija s premerom 11 metrov, ki je narejen iz akrilnega stekla (spodaj debelina znaša 22, zgoraj pa 16 centimetrov) sta zadolžena dva potapljača, ki ga čistita trikrat do štirikrat dnevno.

PREBERITE ŠE: Dubajski zemeljskovodni hotel Amphibious 1000

Modern akvarij je izdelalo podjetje Reynolds Polymer Technology, pogoltnil pa je 12,8 milijona evrov. Za njegovo še večjo atraktivnost skrbijo reflektorji, ki ustvarjajo svetlobne učinke, poleg akvarija pa so del vodno-hotelskega kompleksa tudi podvodni tuneli in druge atrakcije, ki ponujajo interakcijo s podvodnim življenjem.

AquaDom je največji valjasti akvarij na svetuOdpri galerijo
Počitniški svetilnik Verudica Zasanjane počitnice: Istrski svetilnik Verudica shutterstock_1304906005 Najbolj skrivnostni in nedostopni kraji na Zemlji Hotel iz soli Palacio de Sal Palacio de Sal – bolivijski hotel, ki je izdelan iz soli Hipcamp za taborjenje iz sanj Predstavljamo Hipcamp: Kamping alternativo Airbnb-ju ·