Če bi bili filmski režiserji arhitekti.
Utrip mesta · arhitektura · V zraku · buzz buzz

Tako kot veliki arhitekti, imajo tudi največji filmski režiserji svoj prepoznaven podpis, nekaj po čemer jih takoj prepoznamo. To je dokazal umetnik in arhitekt Federico Babino iz Barcelone, ki si je predstavljal kako bi izgledale hiše, če bi bili znani režiserji arhitekti. Arhitekturne zamisli, ki so neločljivo povezane z njihovimi filmskimi remek deli, je zapakiral v projekt Archidirector. In arhitektu rešitve so naravnost fenomenalne, kot so fenomenalni njihovi filmi.

Režiserji so arhitekti kinematografov. Vsak s svojim stilom, jezikom in estetiko gradijo zgodbe, ki kot zgradbe ovijejo gledalce in jih ponesejo v svoj svet. In tako je nastal projekt Archidirector katalonskega umetnika in arhitekta Federica Babina, ki si je zamislil, kakšne hiše bi zrisali filmski režiserji, če bi bili arhitekti.

Ideje za hiše je črpal iz njihove filmske zapuščine, iz del, ki so najbolj zaznamovale njihovo kariero in pokajo s filmskimi referencami. Hiše Tima Burtona, bratov Coen, Stanleya Kubricka, Alfreda Hitchcocka, Georga Lucasa, Ingmarja Bergmana, Jacquesa Tatija, Federica Fellinija, Ridleya Scotta, Wes Andersona in drugih slovitih režiserskih imen tako resnično ne bi bilo moč zgrešiti.

PREBERITE ŠE: Bizarna socialistična arhitektura, ki še vedno stoji

In glede na to, da se je trend oblikovanja hiše po režiserjevi ”podobi” prijel tudi v resničnem življenju (samo poglejte hišo Davida Lyncha, sledil pa mu je Wes Anderson), ne bodite preveč presenečeni, če katera izmed izmišljenih hiš Federica Babina zraste na Hollywoodskem griču.

Če bi bili filmski režiserji arhitekti.Odpri galerijo
Apartma, ki ga je opremila Vivienne Westwood Kako izgleda prestižni apartma Vivienne Westwood? Salt & Water plavajoč hotel Salt & Water – hotel s plavajočimi spalnicami Lofoten Opera hotel Lofoten Opera hotel – hotel prihodnosti kačaste oblike na norveški obali Mini hiša na kolesih Toybox Home ima vse kar imajo veliki. Toybox Home – okolju prijazna hiška na kolesih, ki dokazuje, da je manj več · ·